Fierberea cartofilor în apă poate aduce beneficii remarcabile atât tenului, plantelor, cât și bucătăriei.

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Obiceiul strămoșilor noștri de a nu arunca niciodată apa în care au fiert cartofii se dovedește a fi util în mai multe moduri. După ce ai strecurat apa și ai lăsat-o să se răcească, poți folosi această apă bogată în amidon, potasiu, vitamina B12 și electroliți în următoarele moduri:

  1. Curăță tenul: Apa în care au fiert cartofii poate fi utilizată ca o loțiune tonică naturală pentru ten. După ce o ții la frigider timp de două ore, spală-ți tenul de mai multe ori pe zi cu această apă. Amidonul din apă ajută la neutralizarea efectelor acide ale machiajului și conferă tenului o senzație catifelată.
  2. Îmbunătățește gustul sosurilor: Atunci când prepari carne cu sos sau un sos din roșii pentru friptură, adaugă apa în care au fiert cartofii. Amidonul din apă va lega sosul și-i va conferi un gust mai bun.
  3. Adaugă în ciorbe și supe: Dacă pregătești un piure și, în același timp, dorești să faci și o supă, poți utiliza apa de la cartofi. Aceasta va face supa mai legată și mai gustoasă.
  4. Pâinea devine mai gustoasă: Dacă faci pâine acasă, poți folosi apa de la cartofi. Aceasta va ajuta la creșterea pufoasă a aluatului și va conferi pâinii un gust dulce și savuros.
  5. Îngrășământ pentru plante: Udă plantele cu apa în care au fiert cartofii, cu excepția cazului în care ai adăugat sare în timpul fierberii. Apa cu amidon și minerale este un îngrășământ bun pentru plante.
  6. Curăță argintăria: Lasă tacâmurile sau bijuteriile din argint în apa călduță în care ai fiert cartofii. Amidonul dizolvă depunerile de pe obiectele din argint, făcându-le mai ușor de curățat după câteva ore.
  7. Înmoaie hrana uscată pentru animale: Apa în care au fiert cartofii, datorită conținutului ridicat de potasiu și vitamina B, poate fi folosită pentru înmuierea hranei uscate pentru câini și pisici. Acest lucru este util mai ales în cazul animalelor care nu tolerează laptele. Poți înmuia hrana uscată sau o poți folosi pentru a prepara o fiertură hrănitoare.
DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri