Învață cum să crești floarea de ceară și descoperă toate trucurile pentru a o face să înflorească.

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Floarea de ceară, cunoscută și sub numele de Hoya carnosa, este o plantă minunată care crește ca o plantă cataratoare. Frunzele sale groase, ceroase și cărnoase o ajută să rețină apa și o asemănă cu plantele suculente. Această plantă poate crește până la un metru înălțime și este originară din China și Japonia.

Floarea de ceară este atractivă pentru mulți oameni datorită frunzelor sale variate, care pot varia de la o specie la alta. Această plantă este ușor de întreținut și înfloresc constant an de an. Mai jos sunt enumerate câteva sfaturi esențiale pentru îngrijirea florii de ceară.

Îngrijirea florilor de ceară Lumina: Această plantă nu tolerează lumina directă și intensă a soarelui, deoarece crește în pădure, printre copaci și arbuști. Este important să o plasați într-un loc cu lumină indirectă și de intensitate scăzută.

Pământ și udare: Fiind o plantă epifită, nu are nevoie de mult spațiu și de obicei nu trebuie transplatată. Este important să schimbați solul la fiecare 2 sau 3 ani și să folosiți ghivece de teracotă, care sunt mai poroase și permit o mai bună drenare a apei din sol. Este important să udăm planta regulat, dar să lăsăm solul să se usuce bine între udări pentru a evita putrezirea.

Umiditate și temperatură: Floarea de ceară nu tolerează temperaturile reci sub 10°C. Este important să aveți grijă de ea în timpul iernii. De asemenea, această plantă se adaptează bine la contexte mai uscate, dar este obișnuită să trăiască în zone cu umiditate ridicată.

Principalele probleme și soluții ale florilor de ceară Iată câteva probleme comune întâlnite la florile de ceară și soluțiile aferente:

  • Frunzele se ard sau devin roșii: semn că planta primește prea multă lumină directă. Plasați-o într-un loc cu lumină indirectă.
  • Frunzele se putrezesc: semn că planta nu primește suficientă apă sau că rădăcinile sunt moarte. Verificați rădăcinile și tratați eventualele insecte.
  • Frunzele devin flasc: semn că rădăcinile sunt moarte din cauza prea multă sau prea puțină apă.
  • Dacă floarea ta de ceară nu înflorește, este posibil să nu primească suficientă lumină. Cu toate acestea, unele frunze pot avea nevoie de un anumit tip de „stres” pentru a stimula înflorirea, cum ar fi perioadele reci sau uscate. scrie oracolul.net

    Dacă mugurii cad înainte de înflorire, s-ar putea să fie din cauza solului prea uscat sau prea umed pentru o perioadă lungă de timp.

    Dacă floarea ta de ceară a rămas uscată pentru prea mult timp, încearcă să nu o uzi prea mult atunci când o udă. Adaugă apă puțin câte puțin pentru a te asigura că solul este bine umezit.

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri