Produse făcute din extracte din flori de păpădie, sirop sau dulceață

Florile de păpădie sunt bogate în vitaminele A, B, C și D, proteine, glucide, tanin, sterol, colină și acid cafeic. Acestea conțin, de asemenea, compuși numiți flavonoide, care le oferă culoarea galbenă și sunt antioxidanți benefici în lupta împotriva bolilor.

De secole, florile de păpădie au fost utilizate în medicina tradițională pentru a menține un ficat sănătos, pentru a îmbunătăți digestia și pentru a elimina retenția de apă din organism.

Aceste flori sunt comestibile și au un efect terapeutic asupra stomacului, splinei, pancreasului și digestiei în general. O rețetă populară implică amestecarea a doi pumni de petale galbene de păpădie, un baton de scorțișoară, trei cuișoare și 500 g de miere curată, apoi se lasă la macerat timp de trei săptămâni într-un borcan într-un loc cald, dar nu la soare. Siropul poate fi consumat pe pâine, inclusiv cu petalele. scrie topremediinaturiste.ro

Beneficii pentru sănătate:

  • Susţine formarea sângelui
  • Calmează tusea
  • Susţine sănătatea ficatului şi a bilei
  • Ajută în combaterea calculilor biliari

Reţetă de dulceaţă de păpădie:

Ingrediente:

  • 1 kg de flori de păpădie
  • 0,5 litri de apă fierbinte
  • 1 kg de zahăr organic
  • 5 lămâi tăiate mărunt, cu coajă cu tot
  • 250-300 ml apă

Instrucţiuni:

  1. Puneţi florile de păpădie în cei 0,5 litri de apă fierbinte şi lăsaţi să fiarbă timp de 2 minute.
  2. Opriţi focul şi lăsaţi vasul acoperit 20 de minute. Strecuraţi lichidul, presând florile cât mai bine.
  3. Amestecaţi florile de păpădie cu zahărul şi fierbeţi din nou pentru 5 minute. Adăugaţi lămâile şi lăsaţi să fiarbă încă 5 minute, amestecând permanent.
  4. Îndepărtaţi de pe foc şi lăsaţi să stea 30 de minute în vas acoperit, apoi adăugaţi cei 250-300 ml apă şi fierbeţi încă 1 minut.

Mod de administrare:

  • Adulţii: câte 1 lingură de trei ori pe zi, cu 30 de minute înainte de masă.

Recomandări:

  • Se poate folosi pentru tratarea inflamaţiilor gâtului, bronşitelor, afecţiunilor pulmonare, răcelilor, reumatismului, tuberculozei, gutei şi bolilor aparatului locomotor.
  • Se poate aplica extern sub formă de comprese pe articulaţiile bolnave.
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).