Foi de viță-de-vie conservate în borcane pentru sarmale în sezonul rece!

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Sarmalele cu foi de viță-de-vie sunt un fel de mâncare apreciat de toată lumea. De aceea, toate gospodinele păstrează acest ingredient valoros pentru a-l folosi și în timpul iernii. Una dintre metodele testate de conservare a foilor de viță-de-vie constă în marinarea lor cu sare de lămâie. Vă încurajăm să încercați această metodă și să vă bucurați de sarmalele cu foi de viță-de-vie pe tot parcursul anului!

INGREDIENTE:

 • Foi de viță-de-vie;
 • Sare neiodată;
 • Sare de lămâie;
 • Apă.

MOD DE PREPARARE:

 1. Spălați cu grijă frunzele de viță-de-vie sub jetul de apă rece. Tăiați-le codițele.
 2. Puneți frunzele într-un vas și acoperiți-le cu apă clocotită. Lăsați-le să se opărească timp de 2-3 minute, până când își schimbă culoarea. Amestecați-le ușor cu o lingură de lemn pentru a permite apei să pătrundă printre ele. Apoi scoateți-le din apă.
 3. Așezați în strat suprapus câte 5-7 frunze de viță-de-vie și rulați-le sub formă de rulou.
 4. Așezați rulourile obținute în borcane sterilizate cu o capacitate de 1 litru, punându-le în poziție verticală.
 5. Adăugați în fiecare borcan o linguriță de sare neiodată și o linguriță de sare de lămâie. Apoi completați borcanele cu apă clocotită până la capacitate maximă.
 6. Acoperiți borcanele cu capace sterilizate și închideți-le ermetic.
 7. Răsturnați borcanele cu capacele în jos și înveliți-le cu o pătură călduroasă până se răcesc complet.
 8. Depozitați conservele obținute într-un loc potrivit pentru păstrare.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri