Folosind o mască facială pe bază de ou si poți curăța în profunzime porii, tonifia conturul feței, reduce ridurile și hrăni pielea!

Indiferent de tipul de piele, toată lumea își dorește să aibă o piele fină și tonifiată. Totuși, factorii externi precum razele ultraviolete, schimbările de temperatură sau gazele de eșapament pot afecta chiar și persoanele cu o predispoziție genetică favorabilă. De aceea, este important să acordăm pielii noastre îngrijire suplimentară, chiar și atunci când aceasta pare sănătoasă și luminoasă.

Folosirea măștilor naturale este o opțiune excelentă pentru îngrijirea pielii, iar un ingredient comun din frigider poate fi transformat într-o mască de ou, care curăță în profunzime porii, ridică conturul feței, estompează ridurile și hrănește pielea. Oul este o sursă excelentă de proteină care este absorbită aproape 100% de organism și se potrivește perfect cu nevoile noastre. Proteinele sunt esențiale pentru formarea mușchilor și a colagenului, care ajută la menținerea elasticității pielii.

Transformarea unui ou într-o mască excelentă pentru îngrijirea pielii este ușor de realizat folosind următorii pași:

MASCA NR 1

Prima etapă este curățarea pielii. Separă albușul de gălbenuș și bate albușul până când devine spumos la temperatura camerei. Înmuiește bucăți de șervețel în albușul de ou și aplică-le pe față, stratificate una peste alta, astfel încât să acoperi întreaga suprafață și să nu lăsa goluri. Lasa masca să se usuce complet timp de aproximativ o jumătate de oră și apoi îndepărtează-o cu grijă, precum o folie. Pentru a accelera procesul de uscare, stoarce puțin bucățile de șervețel înainte de a le aplica pe față.

După finalizarea primei etape, vei observa că numărul punctelor negre va scădea datorită efectului de peeling ușor și porii se vor îngusta.

A doua etapă este hrănirea pielii. Bate gălbenușul și combina-l cu o lingură de smântână dacă ai pielea uscată sau cu iaurt dacă ai pielea grasă. Aplică amestecul într-un strat subțire și lasă-l să se usuce. Apoi, aplică un al doilea strat și așteaptă 5 minute. Clătește masca hrănitoare cu apă caldă. În mască de gălbenuș, poți adăuga o picătură de ulei vegetal sau miere, în funcție de efectul dorit.

Datorită conținutului ridicat de vitamine și minerale din gălbenuș, acest produs este foarte eficient. Cremele scumpe folosesc conservanți puternici, dar o mască naturală din ou este o alegere sănătoasă și eficientă pentru îngrijirea pielii.

MASCA NR 2

Iată o rețetă simplă și naturală pentru o mască facială cu ou:

Ingrediente:

 • 1 ou
 • 1 lingură de miere
 • 1 lingură de ulei de măsline sau ulei de cocos (opțional)

Cum se prepară:

 1. Într-un bol mic, spargeți un ou și separați albușul de gălbenuș.
 2. În amestecul de gălbenuș, adăugați mierea și amestecați bine până când se omogenizează.
 3. Dacă doriți, adăugați și o lingură de ulei de măsline sau de cocos și amestecați din nou.
 4. Bateți albușul de ou într-un bol separat, până când se formează spumă.
 5. Adăugați treptat amestecul de gălbenuș peste albușul bătut și amestecați ușor până când se încorporează complet.
 6. Aplicați masca pe față și lăsați-o să acționeze timp de 10-15 minute.
 7. Clătiți cu apă călduță și aplicați crema hidratantă preferată.

Această mască facială cu ou este bogată în proteine, vitamine și antioxidanți și poate ajuta la hidratarea și întinerirea pielii. De asemenea, mierea poate ajuta la combaterea acneei și a inflamațiilor, iar uleiul de măsline sau de cocos poate ajuta la menținerea elasticității pielii.

BONUS – TIPURI DE MASTI IN FUNCTIE DE TENUL FIECAREIA

Există multe opțiuni pentru o mască de față naturală, folosind ingrediente din bucătărie sau din plante. Iată câteva exemple:

 1. Masca de față cu miere și lămâie: Amestecați o lingură de miere cu câteva picături de suc de lămâie. Aplicați pe față și lăsați să acționeze timp de 10-15 minute, apoi clătiți cu apă călduță.
 2. Masca de față cu iaurt și banană: Zdrobiți o jumătate de banană și amestecați cu o lingură de iaurt. Aplicați pe față și lăsați să acționeze timp de 10-15 minute, apoi clătiți cu apă călduță.
 3. Masca de față cu ovăz și lapte: Amestecați o lingură de fulgi de ovăz cu lapte suficient pentru a forma o pastă. Aplicați pe față și lăsați să acționeze timp de 10-15 minute, apoi clătiți cu apă călduță.
 4. Masca de față cu miere și scorțișoară: Amestecați o lingură de miere cu o linguriță de scorțișoară. Aplicați pe față și lăsați să acționeze timp de 10-15 minute, apoi clătiți cu apă călduță.

Acestea sunt doar câteva exemple de măști de față naturale pe care le puteți încerca acasă. Încercați să alegeți ingrediente care se potrivesc tipului vostru de ten și să verificați întotdeauna cum reacționează pielea voastră la un nou ingredient înainte de a aplica o mască pe față.

*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri