Frunzele De Hrean Sunt Un Remediu Naturist Excelent

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Folosirea frunzelor de hrean ca remediu naturist pentru durerile de picioare este foarte eficientă. Hreanul este o plantă perenă ce se distinge prin conținutul ridicat de nutrienți din frunzele sale verzi, inclusiv potasiu, calciu, magneziu, sulf, seleniu și acid ascorbic. Aceste frunze conțin, de asemenea, vitamine B, C, E și PP, precum și substanțe volatile care le conferă proprietăți antifungice și antibacteriene.

Hreanul este o plantă originară din zona mediteraneană, dar este cultivat în întreaga Europă pentru proprietățile sale naturiste și pentru a fi folosit în industria culinară. Rădăcina de hrean este folosită ca un condiment apreciat pentru gustul său picant și aromat, dar frunzele sale ar trebui utilizate și ele la fel de des. Frunzele de hrean previn acumularea de sare în organism, care poate pune în pericol sănătatea. Pentru a beneficia de proprietățile lor vindecătoare, se recomandă să se ia două frunze de hrean înainte de culcare, înmuiate în apă clocotită, apoi puse pe spate și înfășurate cu un bandaj. Dimineața, frunzele ar trebui îndepărtate, iar excesul de sare va fi deja absorbit de acestea.

Frunzele de hrean conțin, de asemenea, aminoacizi volatili, substanțe organice cu proprietăți acide și alte substanțe nutritive importante, cum ar fi proteinele, grăsimile și carbohidrații. Hreanul este folosit ca antibiotic natural și are proprietăți antinflamatoare, fiind utilizat ca pansamente care să oprească supurațiile. Tinctura din frunze de hrean este eficientă pentru ameliorarea durerilor de dinți și pentru eliminarea toxinelor din organism, inclusiv depunerea de sare.

În plus, frunzele de hrean sunt folosite și pentru a calma durerile de picioare, acestea fiind folosite încă din Evul Mediu pentru a face băi de picioare. Pentru a prepara un ceai din frunze proaspete de hrean, acestea trebuie fierte în apă timp de 20 de minute, apoi trebuie stat cu picioarele în ceai timp de jumătate de oră. Frunzele de hrean vor stimula circulația și vor detoxifia organismul, având un efect benefic asupra durerilor de picioare.

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri