Frunzele de prun au multiple beneficii pentru sănătate, fiind eficiente în tratarea anemiei, a asteniei, hemoroizilor, reumatismului și tromboflebitei, precum și în eliminarea cheagurilor din vasele de sânge. Iată cum poți prepara această plantă minunată.

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Frunzele de prun sunt cunoscute pentru proprietatile lor laxative si diuretice, fiind un remediu natural eficient impotriva problemelor digestive si viermilor intestinali. Acestea contin isatin, un laxativ natural foarte eficient, si au si proprietati purgative, febrifuge si vermifuge.

Frunzele de prun sunt de asemenea benefice in curatarea vaselor de sange, fiind mai eficiente decat multe pastile. Un decoct preparat dintr-o lingura de frunze fierte timp de 10-15 minute intr-o cana de apa poate fi consumat timp de 3-5 zile consecutiv pentru a ajuta la curatarea vaselor de sange.

Aceste frunze pot fi folosite si pentru a trata anemia, astenia, hemoroizii, reumatismul si tromboflebita. Un decoct preparat din 30 de grame de frunze de prun proaspete fierte timp de 10 minute intr-un litru de apa, adaugand apoi o lingurita de miere, poate fi consumat in fiecare seara timp de 10 zile.

In plus, frunzele de prun pot fi lasate la inmuiat peste noapte si fierte dimineata timp de 10 minute, apoi apa poate fi bauta pe parcursul zilei ca un remediu adjuvant impotriva viermilor intestinali, precum limbricii si oxiurii.

Combat febra si anemia – Impotriva febrei: se pot pune 30 de grame de frunze maruntite la fiert, timp de 5 minute, intr-un litru de apa, obtinandu-se astfel o infuzie care se lasa la racit timp de 10 minute. Se bea cate o cana de doua ori pe zi. – In tratarea anemiei, a asteniei, hemoroizilor, reumatismului si tromboflebitei: Se pun 30 g de frunze de prun proaspete la fiert într-un litru de apă. După ce apa începe să clocotească, se lasă 10 minute la foc mic, apoi se strecoară și se adaugă 1 linguriță de miere. Se bea câte 1 ceașcă mică pe zi, seara, înainte de culcare.

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri