Rețeta ideală pentru găluște – pufoase și delicioase, exact ca cele făcute de mama acasă!

DISTRIBUIE PRIETENILOR CRESTINULE

Supa cu găluște a mamei mele întotdeauna mi-a plăcut. Gustul său delicios și găluștele pufoase au fost mereu un adevărat deliciu. De asemenea, supa este sănătoasă și hrănitoare, iar prepararea ei nu necesită mult timp.

Pentru a pregăti aceste găluște pufoase și gustoase, vom avea nevoie de următoarele ingrediente:

 • 500 de grame de carne de pasăre
 • o rădăcină de păstârnac
 • o rădăcină mică de țelină
 • un morcov
 • o ceapă
 • foi de dafin
 • o legătură de pătrunjel
 • sare și piper, după gust

Pentru a pregăti găluștele, vom avea nevoie de:

 • 2 ouă, adică 140 de grame (cântărite întregi, cu coajă)
 • 140 de grame de griș (nu foarte fin)
 • o lingură de ulei
 • un praf de sare

Iată cum se pregătesc găluștele:

 1. Într-o oală mare, se fierbe carnea de pasăre timp de aproape 10 minute, până când se formează spumă la suprafață.
 2. Se adună spuma și se adaugă legumele curățate și tocate în bucăți mari, foile de dafin și codițele de pătrunjel.
 3. Se asezonează cu sare și piper, apoi se fierbe până când legumele și carnea sunt bine gătite.
 4. Într-un bol, se freacă ouăle cu ulei și cu sare, apoi se adaugă grișul în ploaie, amestecând continuu până când obțineți consistența unei smântâni groase.
 5. Cu ajutorul unei linguri încălzite, se ia din compoziție și se formează găluștele, pe care le adăugăm în supa fierbinte.
 6. Se acoperă oala și se lasă la fiert pentru încă aproximativ 10 minute, la foc mic.
 7. La final, se adaugă pătrunjelul tocat.

Un truc important pentru a obține găluștele perfecte este să cântărim ouăle cu coajă cu tot și să măsurăm exact aceeași cantitate de griș. De asemenea, adăugăm o lingură sau chiar două de ulei de floarea-soarelui și amestecăm bine compoziția înainte de a adăuga grișul în ploaie.

După ce se încorporează grișul, compoziția se lasă la odihnit timp de 10 minute, pentru ca grișul să absoarbă umiditatea din ou și să se umfle.

Ia o lingură, înmoaie-o în supa care clocoteşte, apoi ia cu latul, cât jumătate de lingură, o “felie” din pasta de griş. Atât şi nu mai mult, pentru că altfel grişul nu va avea loc să crească şi să se umfle (dacă faci găluştele prea mari, vei obține un strat pufos pe la suprafață, dar un miez dur, ca un nucleu, de griş nefiert). Poftă bună!


DISTRIBUIE PRIETENILOR CRESTINULE
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).