Glanda Tiroidă Este Cea Care Controlează Întregul Organism. Iată Cum O Putem Menţine Sănătosă.

Hipotiroidismul se referă la glanda tiroidă care nu poate produce suficienți hormoni tiroidieni pentru a regla organismul. Simptomele includ creșterea în greutate, oboseală, depresie, probleme de concentrare, piele uscată și constipație. Boala Hashimoto este una dintre cele mai frecvente cauze de hipotiroidism, caracterizată prin agresarea sistemului imunitar de către propriul organism.

În timp ce medicamentele pot ajuta la controlul hipotiroidismului, un stil de viață și o alimentație corespunzătoare sunt necesare pentru a trata definitiv această afecțiune. Consumul de fructe și legume bogate în fitonutrienți, alimente bogate în seleniu și iod, precum și evitarea alimentelor care conțin goitrogeni sau gluten, pot ajuta la menținerea unei tiroidă sănătoase. De asemenea, reducerea stresului și evitarea expunerii în exces la fluorură și bromură sunt importante pentru sănătatea generală a tiroidei.

Un studiu sugerează că uleiul de cocos poate ajuta la stimularea glandei tiroide în cazul hipotiroidismului. Cu toate acestea, este important să consultați un medic înainte de a încerca orice tratament alternativ.

*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri