Gogonele conservate (cu adaos de usturoi, ardei și pătrunjel) – Delicioase, aromate și crocante, o adevărată încântare!

DISTRIBUIE PRIETENILOR CRESTINULE

Ador gogonelele conservate cu usturoi, ardei și pătrunjel. Ele au o textură crocantă și un parfum minunat, motiv pentru care le iubesc atât de mult. Mai jos, îți prezint rețeta pe care o folosesc de mulți ani. Te încurajez să o încerci și tu!

Ingrediente:

 • 5 kg roșii verzi
 • 200 gr usturoi
 • 4 ardei grași
 • Câțiva ardei iuți (după gust)
 • 1 legătură de pătrunjel
 • 2.5 litri apă
 • 120 gr sare
 • 250 gr zahăr
 • 200 ml oțet 9%

Mod de preparare:

 1. Spălăm roșiile verzi și ardeii. Scoatem semințele din ardei și îi tăiem în fâșii. Tăiem roșiile verzi în 4 bucăți sau, dacă sunt mai mari, în 6 bucăți. Curățăm usturoiul și îl mărunțim împreună cu ardeii grași și cei iuți, folosind o mașină de tocat sau un blender, până obținem un amestec omogen.
 2. Într-un castron adânc, punem roșiile și amestecul de usturoi și ardei iute. Clătim pătrunjelul, îl lăsăm să se usuce, apoi îl tocam mărunt și îl adăugăm în bolul cu legume. Amestecăm bine toate ingredientele.
 3. Punem amestecul de legume în borcane curate și sterilizate.
 4. Într-o cratiță, punem apă, sare, zahăr și oțet. Fierbem marinada până se dizolvă sarea și zahărul. Turnăm marinada clocotită în borcanele cu legume.
 5. Punem un prosop de bucătărie pe fundul unei cratițe. Așezăm borcanele în cratiță și le acoperim cu capace sterile. Umplem cratița cu apă caldă, astfel încât apa să ajungă aproape de gâtul borcanelor.
 6. Punem cratița pe aragaz și așteptăm să dea apa în clocot. Timpul de sterilizare depinde de dimensiunea borcanelor: 15 minute pentru cele de 500 ml, 25 de minute pentru cele de 1 litru și jumătate de oră pentru cele de 3 litri.
 7. Înfiletăm bine capacele și scoatem borcanele din cratiță. Le întoarcem cu gura în jos, le acoperim cu o pătură groasă și le lăsăm să se răcească.
 8. După ce s-au răcit complet, le depozităm într-un loc întunecat și răcoros, ideal în pivniță sau în cămară.

Savurează cu poftă! scrie secretele.com


DISTRIBUIE PRIETENILOR CRESTINULE
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).