Gogonele pentru iarnă – Delicios de crocante și pot fi consumate după doar 2 zile.

Ingrediente pentru murături de roșii verzi (gogonele):

 • 1 kg roșii verzi (gogonele)
 • 3 căței de usturoi
 • 3 bucăți de ardei iute
 • 6 boabe de piper negru
 • 1 frunză de dafin
 • 1 linguriță de zahăr
 • 1 lingură de sare
 • 1,5 linguri de oțet
 • Mărar verde, după gust
 • Pătrunjel verde, după gust

Mod de preparare:

 1. Spălați bine roșiile verzi și tăiați cu grijă tulpina. Așezați pe fundul unui borcan de 1,5 litri boabele de piper, frunza de dafin, mărarul și pătrunjelul.
 2. Așezați roșiile verzi în borcan până la mijlocul acestuia. Acoperiți cu un alt strat de mărar și pătrunjel, apoi adăugați restul roșiilor deasupra.
 3. Turnați apă clocotită în borcan până sus și închideți-l cu un capac. Lăsați să acționeze timp de 15 minute.
 4. Scurgeți apa și turnați din nou apă clocotită peste roșii. Acoperiți și mai lăsați timp de 20 de minute. Scurgeți apa într-o cratiță și aduceți-o la fierbere.
 5. Între timp, adăugați sare, zahăr și oțet în borcan.
 6. Turnați apa fiartă în borcan și închideți bine capacul. Răsturnați borcanul cu capul în jos și acoperiți-l cu un prosop. Lăsați să se răcească complet.
 7. Puteți consuma roșiile verzi murate aproape imediat, dar lăsați-le să stea câteva zile pentru o aromă mai bună. Se păstrează bine toată iarna la temperatura camerei. Dacă nu poți să aștepți, poți gusta primul esantion după două zile. Poftă bună! scrie valentinavnb.ro
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri