Iată cea mai simplă rețetă pentru a obține cei mai buni gogoșari, fără fierbere și fără conservanți!

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Gogoșarii în oțet, făcuți în casă, sunt o delicioasă alegere pentru a însoți o friptură. Această rețetă simplă nu necesită fierbere și nici conservanți. Iată cum poți prepara acești gogoșari în oțet:

Ingrediente:

 • 4 kg de gogoșari
 • 400 ml oțet de vin de 9 grade
 • 400 grame zahăr
 • 80 grame sare pentru murături
 • o legătură de frunze de țelină
 • o lingură de boabe de piper
 • o lingură de boabe de muștar
 • trei bucăți de hrean
 • câțiva căței de usturoi
 • câteva frunze de dafin

Mod de preparare:

 1. Spală bine gogoșarii și lasă-i să se scurgă de apă. Îndepărtează cotoarele și semințele și taie gogoșarii în patru bucăți. Așază-i într-un vas încăpător.
 2. Într-un vas separat, fierbe oțetul cu zahărul și sarea până când obții o soluție omogenă.
 3. Toarnă amestecul de oțet, sare și zahăr peste gogoșari și acoperă vasul. Lasă-i să stea în acest amestec peste noapte. Ocazional, amestecă în vasul cu gogoșari pentru a te asigura că soluția îi acoperă pe toți.
 4. Peste noapte, gogoșarii vor lăsa mai multă zeamă. A doua zi, separă gogoșarii de zeamă și așază-i în borcane curate și uscate. Este important ca borcanele să fie uscate pentru a preveni fermentarea gogoșarilor.
 5. Așază bucățile de gogoșari cât mai aproape unul de celălalt în borcane. Printre ei, adaugă bucăți de hrean, usturoi, foi de dafin și frunze de țelină.
 6. La final, adaugă câteva boabe de piper și muștar. Strecoară zeama pentru a evita introducerea impurităților din gogoșari în borcane. Toarnă zeama peste gogoșari astfel încât să îi acopere complet. Închide borcanele cu capace și așază-le într-un loc răcoros.

ATENȚIE: Folosește doar oțet de 9 grade și sare mare de murături pentru această rețetă!

Bucură-te de acești delicioși gogoșari în oțet făcuți în casă, care vor îmbogăți gustul oricărei mese!

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri