Gogoși „Inele Pufoase”

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Ingrediente:

 • 500 g făină
 • 200-250 ml apă călduță
 • 50 ml ulei de floarea-soarelui
 • 7 g drojdie uscată
 • 3 linguri de zahăr tos
 • esență de vanilie
 • coajă de lămâie
 • zahăr pudră vanilat
 • sare

Mod de preparare:

 1. Într-un castron, amestecă făina cu jumătate de linguriță de sare, zahărul tos și drojdia uscată.
 2. Treptat, toarnă apa călduță, esența de vanilie și coaja de lămâie (sau portocală) după gust și frământă aluatul până devine ușor lipicios, dar omogen.
 3. Adaugă uleiul și continuă să frămânți până nu se mai lipește de mâini. Acoperă cu un prosop umezit și lasă aluatul de gogoși să crească 60-90 de minute sau până își dublează volumul.
 4. Pune aluatul pe masa unsă cu ulei și frământă-l pentru a elimina aerul din el. Întinde foi potrivit de groase și decupează formele dorite (fie cu forma specială pentru gogoși, fie cu gura unui pahar).
 5. Lasă-le 30 de minute să crească din nou, apoi prăjește aceste gogoși pufoase de post în ulei încins. Scoate-le pe un servet absorbant și pudrează-le cu zahăr pudră vanilat. scrie dorcudor.ro

Poftă bună!

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri