Gogoși luate cu lingura

Gogoși pufoase și delicioase

Ingrediente:

 • 1 cubuleț jumătate de drojdie cu zahăr
 • 1 cană și jumătate de lapte
 • 3 ouă (2 gălbenușuri și 1 întreg)
 • coajă de lămâie
 • esență de vanilie
 • ulei (aproximativ o ceașcă, pentru prăjit)
 • făină (mai mult de jumătate de pachet, cantitatea necesară)

Mod de preparare:

 1. Într-un castron, se amestecă cubulețul de drojdie cu zahăr până se transformă într-un lichid.
 2. Încălzește laptele într-un vas.
 3. Într-un alt castron, se bat ouăle (2 gălbenușuri și 1 întreg) și se adaugă coaja de lămâie și esența de vanilie.
 4. Se adaugă treptat laptele încălzit în ouăle bătute, amestecând continuu, până se obține o compoziție omogenă și puțin densă (coca).
 5. Încinge uleiul într-o cratiță, aproximativ o ceașcă.
 6. Adaugă treptat uleiul încins în coca și amestecă bine până coca nu mai este lipicioasă și se desprinde ușor de pe mâini. Dacă este necesar, adaugă mai multă făină pentru a obține consistența dorită.
 7. Lasă coca să dospească timp de aproximativ 30 de minute, sau până când volumul său se dublează. Dacă este necesar, poți prelungi timpul de dospire.
 8. Întinde coca și decupează gogoșile cu ajutorul unei căni cu marginea ascutită.
 9. Încălzește uleiul din cratiță până când gogoșile vor pluti imediat după ce le-ai pus în ulei, ceea ce indică că uleiul este suficient de încins. scrie  dezicuzi.ro
 10. Prăjește gogoșile până când devin aurii pe ambele părți.
 11. Scoate gogoșile prăjite pe un șervețel absorbant pentru a îndepărta excesul de ulei.
 12. Poți presăra gogoșile cu zahăr pudră înainte de servire.

Poftă bună!

*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri