GOGOSICA FURIOSA

Gogoșele tradiționale sunt delicioase și perfecte pentru a fi savurate calde, mai ales într-o dimineață de weekend sau alături de o ceașcă de ceai sau cafea. Iată cum să le pregătiți:

Ingrediente:

 • 450 g făină pentru pâine (tip BL 55)
 • 200 ml apă călduță
 • 2 linguri de ulei
 • 2 linguri de zahăr
 • 1 plic de zahăr vanilat (sau aroma preferată)
 • 1/2 linguriță sare
 • Drojdie (echivalentul unei nuci)
 • Ulei pentru prăjit
 • Zahăr pudră pentru servit

Instrucțiuni:

 1. Într-un bol, dizolvați drojdia în apa călduță. Adăugați zahărul și aroma (zahăr vanilat sau orice altă esență preferată) și amestecați până când zahărul se dizolvă complet.
 2. Adăugați făina cernută împreună cu sarea și începeți să amestecați cu mâinile sau cu o lingură de lemn.
 3. Când aluatul începe să se lege, adăugați cele două linguri de ulei și continuați să frământați până când obțineți un aluat moale și elastic. Puteți să mai adăugați puțină făină sau apă, dacă este necesar, pentru a obține consistența dorită.
 4. Acoperiți bolul cu un prosop curat și lăsați aluatul să dospească timp de aproximativ o oră sau până când acesta își dublează volumul. Acest lucru poate varia în funcție de temperatura ambientală și de calitatea drojdiei folosite.
 5. Încingeți uleiul într-o tigaie adâncă sau într-o friteuză la temperatura potrivită pentru prăjit. Atenție la manipularea uleiului fierbinte.
 6. Cu mâinile unse cu puțin ulei, luați bucăți de aluat și formați gogoșele rotunde sau în formă de inel, după preferință. Puteți să le aplatizați ușor cu palma.
 7. Puneți gogoșele pe o suprafață unsă cu ulei, astfel încât să nu se lipească.
 8. Prăjiți gogoșele în uleiul încins până când devin aurii și frumos rumenite pe ambele părți. Acest proces va dura doar câteva minute pentru fiecare gogoșelă.
 9. Scoateți gogoșele prăjite pe un șervețel de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.
 10. Presărați zahăr pudră generos pe deasupra gogoșelelor.
 11. Serviți gogoșele calde alături de ceai, cafea, dulceață sau orice altă garnitură preferată.

Poftă bună și bucurați-vă de aceste gogoșele delicioase și aromate! scrie dorcudor.ro

*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri