Multe gospodine folosesc un ingredient care poate să strice gustul sarmalelor!

DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Sarmalele sunt nelipsite de pe masa romanilor, însă pentru ca acestea să aibă un gust delicios, există un secret pe care trebuie să îl cunoști. Mulți fac fără să își dea seama o greșeală care poate strica gustul sarmalelor. Conform medicului nutriționist Mihaela Bilic, sarmalele trebuie să fie echilibrate din punct de vedere nutritiv, combinând carnea cu cerealele și legumele. Pentru cei care țin la siluetă, este recomandat să renunțe la mămăligă și să consume sarmalele ca fel unic la o masă. În plus, Mihaela Bilic sugerează că sarmalele nu trebuie să conțină ulei și că smântâna trebuie folosită doar ca decor, nu ca sos.

Există câteva criterii pe care o farfurie de sarmale trebuie să le îndeplinească pentru a fi considerată masa perfectă: porția să fie de 3-5 bucăți, carnea tocată să fie din pulpa de porc care are puțină grăsime, să nu fie adăugat ulei de niciun fel la gătit, să fie fierte în zeama de varză, bors sau suc de roșii și să fie însoțite de ardei iute din belșug, deoarece ajută la stimularea metabolismului.

Mihaela Bilic subliniază că în timpul sărbătorilor putem consuma orice preparat, dar trebuie să respectăm un anumit amănunt dacă nu dorim să acumulăm kilograme în plus. Este recomandat să consumăm aperitivele dimineața, ciorba și sarmalele la prânz, iar friptura și cozonacul la masa de seară. De asemenea, putem opta să consumăm jumătate de porție din fiecare preparat pentru a putea gusta din mai multe preparate la o singură masă și să rămânem în același buget de calorii.

Sarmale cu orez si legume – Foarte bune, suculente si usoare in post

Sarmale vegetariene cu varză murată și ciuperci:

Ingrediente:

  • Varză murată – 1 mare sau 2-3 mici
  • Paste de roșii – 200-300g
  • Orez – 1 cană
  • Ceapă – 1 mare
  • Ciuperci – 500g
  • Sare
  • Ardei măcinat
  • Frunze de dafin – 2 bucăți
  • Ardei iute – 1 bucățică
  • Coriandru
  • Ulei vegetal – pentru prăjire

Mod de preparare:

  1. Începeți prin a fierbe orezul într-un pahar de apă cu puțină sare, la foc mediu, până când este gătit doar pe jumătate.
  2. Dacă nu aveți varză murată, puneți varza într-o oală cu apă și fierbeți până când este moale. Apoi o lăsați să se răcească.
  3. În timp ce varza fierbe, tocați ciupercile mărunt.
  4. Când varza este gata, separați frunzele moi și lăsați-le în apa fierbinte.
  5. Încingeți uleiul într-o tigaie și adăugați ciupercile și puțină sare. Amestecați și acoperiți, lăsând să fiarbă până când lichidul se evaporă. Transferați ciupercile într-un recipient separat.
  6. Adăugați ceapa în aceeași tigaie cu puțin ulei și presărați puțin piper. Prajiți până când este aurie.
  7. Adăugați ciupercile la ceapă și amestecați. Adăugați și orezul și amestecați astfel încât toate ingredientele să fie omogene. Condimentați după gust.
  8. În partea de jos a oalei, așezați câteva frunze de varză pentru a evita ca sarmalele să se ardă.
  9. Adăugați sare, frunze de dafin, ardei iute, condimente și coriandru în apa în care ați gătit varza. De asemenea, adăugați pasta de roșii și amestecați bine. Acoperiți și lăsați deoparte.
  10. Tăiați cotorul din frunzele de varză.
  11. Așezați 1 lingură de umplutură pe fiecare frunză de varză și rulați frunza în jurul umpluturii.
  12. Așezați toate sarmalele în oală, acoperiți-le cu frunze de varză și adăugați suficient bulion de legume astfel încât să fie cu 1,5-2 cm deasupra sarmalelor.
  13. Gatiti timp de 2,5 ore pe aragaz la foc mic sau 2 ore la cuptor.

DISTRIBUIE PE FACEBOOK
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).