Iată ce spun experții în grădinărit despre 6 soluții naturale care tratează ingălbenirea frunzelor castraveților:

Cauzele acestei probleme sunt în general insuficiența unor anumite substanțe nutritive, caz în care metodele de fertilizare pot fi de ajutor. Este important să determinați ce elemente specifice sunt necesare.

  1. Dacă doar marginile frunzelor se usuca, este necesară adăugarea de magneziu și potasiu.
  2. După răsărire și dezvoltarea lastarilor până la stadiul de 3-4 frunzulițe, această soluție poate fi utilizată: se amestecă seara o pâine cu o găleată de apă.

Dimineața, pâinea se fărâmițează și se adaugă un flacon mic de iod. Pentru a stropi plantele, se diluează un litru din soluția obținută într-o găleată de apă (soluția rămasă se poate păstra în sticle și depozita într-o pivniță).

Pentru a menține vrejurile verzi, castraveții pot fi tratați cu acest remediu o dată la două săptămâni.

  1. Se amestecă 2 litri de zer cu 150 de grame de zahăr într-o găleată.

Tratați cu această soluție culturile de ardei și castraveți pentru a încuraja înflorirea și noua producție.

Citeste și articolul: 5 moduri de utilizare a gelului de aloe pentru piele și păr.

  1. Se amestecă un borcan de 700 ml de coji de ceapă în 10 litri de apă.

Amestecul se pune pe foc până la punctul de fierbere, apoi se ia de pe foc și se acoperă cu un capac, lăsându-l să se odihnească timp de aproximativ 12-14 ore. Lichidul obținut se strecoară și cojile de ceapă se stoarce bine, lăsându-le să se odihnească puțin. Se diluează 2 litri din soluția obținută cu 8 litri de apă.

Cu soluția obținută se stropește abundent toate frunzele castraveților, atât pe partea superioară, cât și pe cea inferioară. De asemenea, se stropește și se udă solul.

  1. Reglați udarea castraveților: lipsa apei poate duce la această problemă.
  2. Dacă pe frunzele care îngălbenesc se păstrează linii verzi, planta are nevoie de fier și mangan, iar dacă doar frunzele de pe partea superioară se îngălbenesc, este necesară adăugarea de cupru. scriestiriactuale.net.
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri