Lucrurile pe care le facem greșit în timpul spălării rufelor și care pot deteriora atât hainele, cât și mașina de spălat.

Este esențial să știm cum să spălăm hainele corect pentru a le menține în stare bună pe termen lung.

În acest articol, vom identifica cele mai frecvente 15 greșeli pe care le facem când spălăm rufele. Iată care sunt.

  1. Nesortarea corespunzătoare

Nu este suficient să le separăm doar după culoare, trebuie să acordăm atenție și tipului de material.

De exemplu, hainele din lână ar trebui spălate separat, iar prosoapele nu ar trebui amestecate cu hainele din fibră sintetică.

  1. Utilizarea excesivă a detergentului

Folosirea unei cantități prea mari de detergent poate cauza formarea excesivă de spumă, care poate aduna murdăria în zona gulerelor tricourilor sau cămășilor. În loc să fie curate, hainele pot deveni mai murdare.

  1. Neprezentarea atenției asupra fermoarelor

Fermoarul trebuie închis bine înainte de a pune hainele la spălat, altfel există riscul ca acesta să sară și să deterioreze hainele.

  1. Nedesfășurarea nasturilor

Nu uitați să desfășurați întotdeauna nasturii de la haine, altfel aceștia pot cădea și hainele vor arăta neglijate.

  1. Utilizarea excesivă a înălbitorului

Înălbitorul afectează țesătura și poate deteriora hainele mai repede. De aceea, este mai bine să fierbeți lenjeria și să adăugați puțin suc de lămâie în apa.

  1. Spălarea costumelor de baie în mașina de spălat

Costumele de baie și alte haine din latex sau elastan nu ar trebui spălate în mașina de spălat. Se recomandă spălarea lor manuală în apă rece.

  1. Spălarea hainelor fără sortare

Căutarea șosetelor în mașina de spălat nu este niciodată o activitate plăcută. Mai bine spălați doar șosetele o dată.

  1. Utilizarea balsamului pentru prosoape

Substanțele chimice din balsam pot reduce capacitatea de absorbție a prosoapelor. Este mai bine să nu folosiți balsam deloc.

  1. Spălarea unui număr prea mare de haine odată

Nu supraîncărcați mașina de spălat pentru a evita deteriorarea acesteia.

  1. Neîngrijirea corectă a mașinii de spălat

Chiar și după încheierea ciclului de spălare, lăsați ușa mașinii de spălat deschisă pentru a se usca. De asemenea, o dată pe an, efectuați un ciclu de spălare cu apă caldă și oțet pentru a menține mașina în stare bună.

Sursa: valentinavnb.ro

*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri