Grișul, zahărul și lămâia – combinația perfectă pentru un desert rafinat și răsfățat.

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Când timpul vă presează, pregătiți acest minunat desert. Familia va fi încântată de gustul său răcoritor!

Ingrediente: 1 lămâie 1 lime 2 ouă 200 g + 7 linguri de zahăr 100 g griș 500 ml lapte nuci

Mod de preparare: Spălăm bine lămâia și lime-ul, apoi răzălim coaja lor și stoarcem sucul.

Într-un castron, amestecăm ouăle cu 200 g de zahăr până obținem o compoziție omogenă.

Adăugăm grișul și amestecăm bine. Transferăm amestecul într-o cratiță și adăugăm treptat laptele, amestecând continuu.

Punem cratița pe foc mic și fierbem amestecul, amestecând constant. Când începe să fiarbă, adăugăm coaja rasă de lămâie și lime.

Continuăm să fierbem timp de aproximativ 15 minute, amestecând încontinuu. Luăm cratița de pe foc și acoperim cu un capac.

Amestecăm zeama de lămâie cu cele 7 linguri de zahăr și o turnăm într-o formă de silicon.

Punem forma în cuptorul cu microunde și încălzim la cea mai mare temperatură timp de 5 minute. Zeama se va transforma într-un sirop cu o culoare maronie, asemănătoare caramelului.

Alternativ, putem obține siropul prin fierberea zeamei de lămâie cu zahărul la foc mic până când zahărul se caramelizează.

Mixăm grișul fiert. Apoi, punem grișul răcit în forma de silicon peste siropul de caramel, uniformizăm și punem la frigider pentru 3 ore. scrie dezicuzi.ro

După cele 3 ore, scoatem desertul de la frigider și îl răsturnăm pe o tavă. Presărăm nucile tăiate și îl putem savura.

Poftă bună!

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri