Iată rețeta autentică a gulașului unguresc la ceaun, prezentată de un bucătar tradițional din Miercurea Ciuc.

Bucătăria ungurească este recunoscută pentru culorile vibrante, vitalitatea și preparatele picante, pline de savoare. Printre acestea, gulașul unguresc la ceaun ocupă un loc special și a devenit extrem de apreciat și în România.

Gulașul unguresc la ceaun poate fi servit ca o supă mai groasă sau o tocăniță, cu un gust delicios, fiind prezent în meniurile multor restaurante din Miercurea Ciuc și fiind preferat de turiștii care vizitează zona.

Proprietara unui restaurant tradițional din Miercurea Ciuc, Pal-Pal Gyongyver, a dezvăluit câteva secrete ale rețetei de gulaș unguresc. Ea subliniază că cel mai important secret este prepararea într-un vas mare, deoarece acest lucru îmbunătățește semnificativ gustul preparatului.

Ingredientele folosite în rețeta gulașului unguresc includ pulpă de vită, cartofi, ceapă, usturoi, unt, roșii decojite, piper, paprika dulce și iute, sare, foi de dafin, puțin oțet, ardei iuți, făină și smântână. Carnea este prăjită în unt până capătă puțină culoare, apoi se adaugă ceapa, usturoiul și se călesc împreună. Se adaugă condimentele, roșiile, apă fierbinte și se lasă să fiarbă la foc mic timp de o oră și jumătate. Ardeii iuți și cartofii se adaugă pe parcursul gătirii. Făina este amestecată cu puțină apă și se adaugă în gulaș, împreună cu smântâna. Gulașul picant se servește de obicei cu un pahar de vin roșu sec.

Pal-Pal Gyongyver subliniază că gramajele exacte nu pot fi dezvăluite, fiind un secret păstrat de restaurant, dar este important de menționat că se folosește doar pulpă de vită și ingrediente naturale. Ea menționează că de când au deschis restaurantul acum zece ani, rețeta și condimentele folosite au rămas aceleași. De asemenea, gulașul este pregătit în aer liber, la ceaun, oferindu-i un gust autentic.

Rețeta gulașului poate varia în funcție de preferințele fiecărei familii și pot exista variante cu fasole sau varză în anumite regiuni.

Poftă bună!

*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri