Pentru a pregăti cei mai gustoși gogoșari la borcan, nu va fi nevoie să-i fierbeți sau să-i sterilizați. Iată rețeta simplă:

Astăzi vă prezentăm o rețetă delicioasă de gogoșari în oțet care nu necesită fierbere. Iată cum să o pregătiți, pas cu pas…

Ingrediente:

 • 5 kg de gogoșari sau ardei (indiferent de culoare)
 • 6 linguri de sare grunjoasă, neiodată
 • 300 g zahăr
 • 500 ml oțet din vin
 • 1 linguriță de acid salicilic (opțional)
 • Boabe de piper
 • Semințe de muștar
 • Frunze de dafin, după preferință

Mod de preparare:

 1. Spălați bine gogoșarii și înlăturați cotoarele. Tăiați-i mai întâi pe jumătate, apoi în bucăți de 3-4 cm.
 2. Puneți bucățile de gogoșari într-un vas mai mare și presărați deasupra sare, zahăr și acidul salicilic (opțional, deoarece se păstrează bine și fără conservant). La final, turnați oțetul peste ele.
 3. Amestecați bine, acoperiți vasul și lăsați-l deoparte timp de o zi (nu se întâmplă nimic dacă stă mai mult).
 4. Amestecați din când în când, astfel încât sarea și zahărul să se dizolve complet și fiecare bucățică de gogoșar să stea în zeama rezultată.
 5. A doua zi, în borcane, adăugați boabe de piper, semințe de muștar și frunze de dafin, după preferință. Împingeți gogoșarii bine în borcane.
 6. Turnați peste gogoșari marinada rezultată după ce au stat în vas, până când aceștia sunt acoperiți complet. Puneți capacul și gata! Borcanele se depozitează în cămară. scrie valentinavnb.ro
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri