Hranirea corectă a mușcatelor pentru înflorire pe tot parcursul anului. Cum să aplici îngrășămintele în mod adecvat.

Culoarea florilor depinde de soi. In conditii favorabile, inflorirea continua de la sfarsitul iernii pana la inceputul toamnei.

Inflorescentele individuale infloresc aproximativ 3-4 saptamani, apoi se ofilesc, inlocuindu-se reciproc. In acelasi timp, pana la 8 muguri pot inflori pe planta. Cu ajutorul stimulentilor, durata de inflorire a muscatei din camera poate fi prelungita aproape tot anul.

Este important sa cream conditii potrivite:

Vas nu prea mare; multa lumina; flux de aer proaspat fara curent; temperatura moderata + 20 … + 25 ° С cu o scadere mica noaptea; udare slaba, dar abundenta; drenaj bun; indepartarea in timp util a mugurilor decolorate si a frunzelor uscate.

Atentie! De asemenea, este important sa mentineti planta in mod corespunzator in timpul gerului. Regimul de temperatura de + 5 … + 10 ° С si un minim de udare in timpul iernii.

Tehnologia de hranire a muscatei pentru inflorire

Florile care sunt plantate afara pot trai si inflori fara ingrasamant. Dar floarea din ghiveci de interior ar trebui sa fie hranita.

Este important sa ne amintim ca amestecurile organice nu trebuie utilizate in niciun caz. Ce folosesc gradinarii experimentati:

Accentul principal este pus pe fosfor si potasiu. Se adauga la apa in timpul irigarii de doua ori pe luna. Elementele intaresc planta si prelungesc inflorirea.

Udarea cu apa dulce sau o solutie de heteroauxina ajuta la obtinerea de flori iarna. Stimulent natural si artificial se aplica o data pe saptamana.

Atentie! Fertilizati muscatele cu atentie. Plantei nu-i place solul prea fertil, unde directioneaza mai multa putere spre cresterea masei verzi, si nu spre dezvoltarea florilor.

Muscata raspunde bine la ingrasamantul care se afla in fiecare casa. Acesta este iodul. Se dizolva 1 picatura intr-un litru de apa calda. Iodul stimuleaza eficient inflorirea, mugurii sunt suculenti si stralucitori.

Recomandari ale specialistilor pentru alimentarea geraniumurilor

Sanatatea pelargoniului si inflorirea calitatii vor ajuta la asigurarea unor reguli simple de ingrasamant:

Nu va grabiti sa pregatiti ingrasaminte, daca frunzele muscatei au inceput sa cada: motivul este diferit. Letargia generala si locurile putrede de pe frunze apar odata cu udatul excesiv, in schimb marginile uscate inseamna lipsa de umiditate. Caderea se datoreaza si lipsei de lumina. scrie valentinavnb.ro

*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri