Hreanul este un aliment excelent pentru creier, inima și oase, iar iată cum ar trebui utilizat:

Hreanul este o rădăcinoasă apreciată pentru aroma sa picantă și este utilizată atât ca aliment în stare proaspătă, cât și ca medicament sub formă de tinctură și sirop.

Normalizează tensiunea arterială.

Substanțele din hrean au efecte benefice asupra circulației sângelui în zonele periferice. Consumul de hrean ajută la normalizarea tensiunii arteriale și previne formarea cheagurilor de sânge. De asemenea, substanțele sulfurate din hrean îmbunătățesc elasticitatea vaselor cerebrale și coronariene, reducând riscul de infarct sau accident vascular cerebral.

Calmează tusea.

Hreanul are proprietăți decongestionante pentru aparatul respirator și este recomandat în tratamentul astmului. În cazul crizelor de tuse, se poate ingera o linguriță dintr-o compoziție formată din hrean ras amestecat cu zahăr și lăsată timp de jumătate de zi într-un loc călduros. Această cură nu ar trebui să dureze mai mult de o lună, deoarece cantitățile mari de hrean pot fi iritante.

Analgezic natural.

Hreanul este recomandat și în cazul răcelii și gripei. De la primele simptome, este benefic consumul de hrean în salate, alături de o friptură sau chiar proaspăt, pentru a ameliora senzația de nas înfundat. De asemenea, hreanul are proprietăți analgezice și poate fi utilizat sub formă de comprese aplicate pe frunte în cazul durerilor de cap.

Combaterea reumatismului.

Intern, hreanul este recomandat persoanelor care suferă de reumatism sau gută. Se adaugă una sau două lingurițe de hrean ras foarte fin într-o cană cu lapte cald. Acest preparat se consumă pe stomacul gol, o dată sau de două ori pe zi, timp de aproximativ trei săptămâni.

Stimulează apetitul.

Dacă te confrunți cu lipsa poftei de mâncare, hreanul poate fi de ajutor. Substanța care conferă hreanului gustul picant crește secreția de suc gastric și stimulează apetitul, mai ales în cazul persoanelor anemice sau anorexice. Pentru un efect mai puternic, se poate consuma hrean ras amestecat cu puțină miere, câte o linguriță de trei ori pe zi, cu 15 minute înainte de masă. scrie stiriactuale.net

Îmbunătățește memoria.

Hreanul este bogat în vitamine din complexul B, necesare pentru funcționarea sistemului nervos și îmbunătățirea memoriei. De asemenea, are efect tonic și ajută la reducerea colesterolului.

*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri