I se spune aluatul „PUFOSENIE MICA” datorită simplității și a aspectului pufoș. Este un aluat pe bază de iaurt și nu conține ouă! Poate fi folosit pentru a prepara pizza, plăcinte, brioșe și multe alte bunătăți. Este ușor de pregătit și oferă rezultate delicioase și pufoase.

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Aluatul “Pufosenie Mică” pe bază de iaurt – fără ouă! Acest aluat versatil poate fi folosit pentru a coace tot felul de bunătăți: pizza, plăcinte, brioșe (în aluat puteți adăuga vanilie, puțin mai mult zahăr și un pic de margarină topită pentru a varia gustul).

Nu vă faceți griji dacă observați că în primele 30 de minute aluatul nu a crescut prea mult, deoarece acesta va crește în timpul coacerii.

Ingrediente:

 • 1 pahar de iaurt (250 ml)
 • 0.5 pahar de ulei vegetal
 • 1 pachet (11 grame) de drojdie uscată
 • 1 linguriță de sare
 • 1 lingură de zahăr
 • 3 pahare de făină de grâu
 • Umplutura poate fi oricare, după preferințe

Mod de preparare:

 1. Amestecați iaurtul cu untul și încălziți ușor compoziția. Adăugați zahărul și drojdia.
 2. Cernați făina care a fost ținută la cald pentru a avea un aluat reușit. Dacă este prea rece, aluatul nu va crește corespunzător.
 3. Faceți un loc în centrul făinii și adăugați sarea și amestecul de iaurt.
 4. Frământați aluatul, acoperiți-l și lăsați-l la cald pentru 30 de minute.
 5. Aluatul obținut va fi pufos și ușor ca o pană.
 6. În timp ce aluatul crește, pregătiți umplutura dorită.
 7. Din acest aluat puteți realiza pateuri. Împărțiți aluatul în bucăți mici, întindeți-le și adăugați umplutura la alegere. Sigilați marginile pentru a obține pateuri bine închise.
 8. Așezați hârtia de copt în forma dorită și ungeți-o, apoi așezați pateurile.
 9. Preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius și coaceți până devin aurii-maronii. scrie dorcudor.ro

Poftă bună! Bucurați-vă de aceste pufosenii delicioase!

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri