Iată 12 sfaturi care te vor ajuta să ai mușcate de invidiat, cu o înflorire abundentă și frumoasă!

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Pentru a obține mușcate cu flori bogate și sănătoase, trebuie să urmați câteva sfaturi esențiale. În primul rând, cumpărați plante sănătoase cu frunze verzi și plantați-le într-un amestec de pământ de grădină, nisip și turbă. Acest amestec va ajuta mușcatele să reziste mai mult.

Dacă mușcatele cresc mult și rădăcinile lor ies din ghiveci, este important să le mutați într-un ghiveci mai mare pentru a evita uscarea lor. În plus, tulpinile florilor mai bătrâne trebuie tăiate la jumătate pentru a stimula creșterea de noi vlastari.

Mușcatele au nevoie de ghivece cu o bună scurgere a apei, pentru a evita umezeala excesivă, care poate duce la boli ale plantelor. În plus, mușcatele au nevoie de suficientă lumină, dar trebuie protejate în zilele toride de vară pentru a evita arderea lor. Ideal este să le udăm la rădăcină o dată pe zi, mai ales în zilele caniculare, iar apa de ploaie este cea mai bună pentru plante.

Pentru a stimula creșterea de noi tulpini și flori, este important să tăiați vârfurile lăstarilor și să fertilizați mușcatele o dată pe săptămână cu îngrășământ lichid în timpul perioadei de înflorire. De asemenea, mușcatele trebuie curățate periodic pentru a elimina frunzele și florile uscate, care pot atrage dăunători sau pot favoriza apariția ciupercilor.

Dacă doriți să obțineți o înflorire bogată, puteți încerca soluția cu drojdie. Diluați drojdia în apă și adăugați zahăr. După fermentare, diluați soluția obținută în apă și udați mușcatele o dată la 2 săptămâni. Această soluție ajută la stimularea înfloririi bogate a mușcatelor. Dăunătorii mușcatelor se pot combate cu insecticide, iar bolile cu fungicide.

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri