Iată câte afecțiuni pot trata gălbenelele. Acțiunea lor terapeutică este extrem de variată, incluzând stimularea sistemului imunitar, combaterea bacteriilor, a virusurilor și a ciupercilor, precum și reducerea inflamațiilor.

DISTRIBUIE PRIETENILOR CRESTINULE

Despre gălbenele știm că sunt foarte bune pentru piele.
Studiile au arătat însă că acțiunea lor terapeutică este mult mai diversă: imunitară, antibacteriană, antivirală și antifungică, antiinflamatoare, coleretică și colagogă, sedativă gastrointestinal, emolientă, antitumorală și anti-trichomoniziacă.

Medicina naturistă folosește gălbenelele pentru numeroase afecțiuni interne, sub formă de infuzie, pulbere, tinctură sau alifii (în combinații cu alte plante).

Afecțiuni ale tubului digestiv

Studiile de laborator au arătat că gălbenelele conțin substanțe active care previn contracțiile digestive dureroase, stimulează musculatura netedă a tubului digestiv și eliminarea materiilor fecale, ajută la refacerea mucoaselor lezate de infecții și reduc iritabilitatea colonului.
În toate aceste cazuri, se recomandă pulberea de gălbenele, câte ½ linguriță, înainte și după masă. Tratamentul durează 12 zile. Se bea totodată și infuzie de gălbenele, câte 2-4 căni pe zi.

Ulcer gastric și gastrite

Gălbenelele ajută la vindecarea mucoasei de protecție a stomacului lezată de boală. Pot reduce durerile de ulcer și gastrită până la dispariția lor completă, dacă se urmează un tratament de 8 săptămâni cu câte 4 căni de infuzie pe zi. Aceste plante pot reduce de asemenea nișele cu 28%.

Colită de fermentație și de putrefacție

Se recomandă un amestec de pulbere de gălbenele și pulbere de sunătoare (în cantități egale).
Se face un tratament de 3 săptămâni, timp în care se consumă câte 4 lingurițe de amestec pe zi, înainte de masă.
Pe lângă faptul că reduce durerile, ajută la refacerea pereților intestinali răniți de infecția bacteriană și a florei intestinale, reglând totodată și tranzitul intestinal.

Dispepsie și colecistită

Datorită efectelor antiinflamatoare asupra colecistului, gălbenelele ajută la reglarea și vărsarea bilei în duoden.
Se face cu un tratament de 3 săptămâni cu tinctură de gălbenele, câte 1 linguriță pe 3 ori pe zi, cu 20 de minute înainte de mese.

Dismenoree

Femeile care suferă de dismenoree pot încerca o cură de 3 luni cu pulbere de gălbenele, câte 4 lingurițe pe zi. Gălbenelele ajută în acest caz prin calmarea crampelor și reducerea hemoragiei până la 3-4 zile.

Tumori

Tratamentul cu gălbenele inhibă dezvoltarea celulelor maligne și stimulează în același timp celulele sistemului imunitar (limfocitele T) să atace formațiunile tumorale.
În cancerul de sân, cancerul de prostată, cancerul de pancreas, cancerul ovarian și cancerul color-rectal se recomandă o cură de 2 luni cu pulbere de gălbenele, câte 1 linguriță, de 4 ori pe zi.

Dacă sunt prezente și tumori la nivelul abdomenului, se recomandă și clisme cu ceai de gălbenele, câte 12 pe lună.
Aplicate extern, crema și uleiul de gălbenele ajută la vindecarea mai rapidă a leziunilor post-radioterapie. scrie secretele.com


DISTRIBUIE PRIETENILOR CRESTINULE
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).