Iată cum să păstrezi mărarul proaspăt pentru luni de zile, fără a-l congela.

Am cumpărat o cantitate mai mare de mărar și inițial mă gândeam să îl congelez, dar vânzătoarea mi-a împărtășit un truc pe care bunica ei îl folosea pentru a păstra mărarul proaspăt timp de câteva luni. Acesta este un procedeu foarte simplu.

Mărarul se spală cu atenție și se lasă să se usuce complet. Este esențial ca acesta să fie complet uscat înainte de a proceda mai departe.

De asemenea, asigurați-vă că borcanele pe care le veți folosi sunt bine uscate și curate.

După ce mărarul este complet uscat, îndepărtați tulpinile mai groase și așezați-l în borcane. Păstrați aceste borcane în frigider. Aici vine partea magică: am păstrat un astfel de borcan timp de 2 luni și, când l-am scos, mărarul era la fel de proaspăt ca în ziua în care l-am pus în borcan.

Beneficiile mărarului sunt de necontestat. Acesta nu numai că îmbunătățește pofta de mâncare, ci și accelerează metabolismul și ajută la reglarea sistemului digestiv. De asemenea, este benefic în caz de insomnie, meteorism, hipertonie, gastrită acidă, cistită și alte afecțiuni ale rinichilor, reducând durerile de cap și având un efect general pozitiv asupra sănătății inimii.

Mai mult decât atât, mărarul are proprietăți puternic diuretice și ajută la eliminarea bilei. Se recomandă inclusiv în alimentația copiilor în caz de obezitate și afecțiuni ale ficatului și vezicii biliare. De asemenea, este folosit pentru a stimula lactația la mamele care alăptează.

Infuzia proaspătă de mărar este folosită pentru a reduce tensiunea arterială, pentru a calma intestinele și pentru a reduce anxietatea.

Ceaiul de mărar ajută la digestie și este benefic în caz de tuse puternică. Mărarul este, de asemenea, folosit în produsele cosmetice, sub formă de infuzie, pentru a reduce roșeața și iritațiile din jurul ochilor.

*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri