Iată o rețetă delicioasă de ardei cu usturoi la borcan, perfectă pentru iarna:

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Iată o rețetă delicioasă de ardei roșu cu gust de usturoi la borcan, perfectă pentru iarna:

Ingrediente:

 • 3 kg de ardei roșu
 • Un mănunchi de verdeață (mărar sau pătrunjel)
 • 10 căței de usturoi
 • 250 ml ulei
 • 1 pahar de zahăr
 • 500 ml oțet
 • 3 linguri de sare
 • 5 boabe de piper negru
 • 1 frunză de dafin

Mod de preparare:

 1. Curățați ardeii de semințe și tăiați-i în felii mari.
 2. Tăiați usturoiul mărunt. Puteți pisa puțin cățeii de usturoi cu ajutorul cuțitului, apoi mărunțiți-i fin. Tocați și mărarul sau pătrunjelul proaspăt.
 3. Sterilizați borcanul și capacul în apă clocotită.
 4. Într-o cratiță, amestecați oțetul de mere de 9% cu uleiul. Adăugați zahărul, sarea și frunza de dafin. Puneți cratița pe foc și dați compoziția în clocot.
 5. Adăugați ardeii în cratiță și fierbeți-i timp de 4-5 minute. Apoi puneți-i în borcan. Repetați acest proces și pentru usturoi și verdeață.
 6. După ce toți ardeii și usturoiul au fost căliți, nu aruncați apa din cratiță, ci turnați-o peste ardeii din borcan. Nu uitați să adăugați și boabele de piper negru la fundul borcanului.
 7. Acoperiți borcanele cu capace și înveliți-le cu o plapumă pentru a se răci lent.
 8. Dacă doriți să adăugați mai multă culoare și diversitate, puteți folosi ardei de diverse culori.

Poftă bună! Acești ardei cu gust de usturoi vor fi o gustare apetisantă și delicioasă în timpul iernii! scrie dorcudor.ro

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri