Iată rețeta doctorului Doru Laza pentru supa de roșii benefică pentru inimă și oase.

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Chiar dacă se numește supă „de roșii”, această rețetă nu conține roșii întregi. Doctorul Doru Laza alege să folosească sucul de roșii, rădăcinoase și orez pentru a crea o supă ușoară dar bogată în nutrienți esențiali precum vitaminele A, C, K, B1, B3, B5, B6, B7, B9, fier, potasiu, magneziu, zinc și fosfor.

Atât sucul de roșii crud cât și cel fiert sunt utilizate în această rețetă, deoarece studiile arată că roșiile nu-și pierd conținutul nutrițional în urma preparării termice, ci conținutul de licopen crește chiar după fierbere.

Licopenul este un puternic antioxidant care poate preveni instalarea osteoporozei la femeile aflate în perioada de menopauză. Roșiile conțin și mulți alți antioxidanți precum flavononi (naringenină, calconaringenină), flavonoli (rutină, kaempferol, quercetină), carotenoizi (luteină, zeaxantină, beta-caroten) și glicozide.

Consumul de tomate a fost asociat cu beneficii pentru sănătatea inimii. Roșiile proaspete și preparatele din roșii ajută la scăderea nivelului de colesterol LDL și total, precum și a trigliceridelor. Proprietățile antiagregare ale roșiilor reduc riscul de ateroscleroză. De fapt, un studiu a arătat că aportul crescut de licopen reduce cu 30% incidența bolilor cardiovasculare și coronariene.

În plus, roșiile au efecte tonice asupra sistemului imunitar și a părului și susțin sănătatea sistemului digestiv, a pielii și a ochilor. scrie despreviata.ro

Pentru a pregăti supa de roșii, veți avea nevoie de suc de roșii, orez, ceapă, morcov, țelină, pătrunjel, ulei de măsline, sare și apă. Rădăcinoasele se curăță și se dau pe răzătoare, apoi se călesc împreună cu ceapa și apa. Adăugați sucul de roșii și orezul și fierbeți timp de 20 de minute. În final, adăugați pătrunjelul și uleiul de măsline. Această supă poate fi servită caldă sau rece și poate fi trecută prin blender pentru o consistență cremoasă.

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri