În privința pensiilor pentru anul 2023, este important de menționat faptul că recalcularile nu vor duce la o reducere a sumei pe care persoanele în vârstă o primesc în prezent.

Pensii 2023. Președintele Casei de Pensii a anunțat că în urma procesului de recalculare a pensii, acestea nu vor scădea, ba mai mult, acestea vor crește.

Recalcularea pensiilor din țara noastră a devenit un subiect dezbătut în România, iar vârstnicilor le este frică că acest proces va putea să le scadă venitul lunar. Președintele Casei de Pensii a decis să ofere mai multe detalii despre procesul de recalculare a pensiilor, acesta a anunțat că recalcularea pensiilor nu înseamnă o scădere a veniturilor financiare, ci o nivelare a lor.

Mai mult, Daniel Baciu, a declarat că procesul de recalculare va veni în ajutorul persoanelor ce au ieșit la

pensie în perioade diferite, pe aceeași contributivitate, însă au pensii diferite. Pensiile de la nivel superior nu vor scădea, însă nici cele care sunt mici nu își vor scădea venitul, chiar vor ca pensia acestora să crească.

„Dacă facem referire numai la indicele de corecție, care în ultimii 3 ani de zile a avut o valoare mare față de anii anteriori, vedem într-adevăr o diferență între pensionari în funcție de momentul încare a ieșit la pensie. Lucrul acesta încercăm să-l facem, dar asta va însemna că pensiile care sunt în interiorul aceluiași număr de puncte, vor crește pensiile mici față de pensiile la un nivel superior”, a declarat președintele Casei de Pensii, conform playtech.ro.

Toate calcule necesare pentru recalcularea pensiilor se vor face până în luna septembrie. Primul pas pe care 1.000 de angajați îl fac este să evalueze fiecare dosar, în prezent existând 4,7 milioane de dosare, în prezent fiind 3,5 milioane de dosare au fost evaluate.

„Acest proces de evaluare este unul premergător recalculării tuturor dosarelor de pensie aflate în plată, care se va face în baza noii legi a pensiilor privind sistemul public de pensii. Colegii mei lucrează foarte intens, am depășit 75%, ne apropiem de un procent de aproape 80%, pot să spun că unele case de pensii au depășit chiar 80% din numărul total de dosare pe care le au de evaluat (…). Sperăm ca până la sfârșitul lunii august, începutul lunii septembrie să finalizăm acest proces de evaluare, care este foarte important.

Urmărim două lucruri foarte importante: în primul rând, corectăm toate dosarele aflate în plată, separăm stagiile de cotizare contributive şi necontributive, pentru că noul act normativ va avea o nouă componentă de contributivitate față de ce avem în prezent (…). Avem deja angajați, 1.000 de oameni lucrează special pentru această operațiune. În momentul de față, numărul total de dosare de evaluat este undeva la 4,7 milioane și ne apropiem de 3,5 milioane de dosare evaluate.

Vezi și:  Mașini la preț de nimic la ANAF. Ce automobil îți poți cumpăra cu doar 1000 de euro

Recalcularea se va face după ce vom avea toate aceste dosare evaluate.”, a declarat preşedintele Casei de Pensii, Daniel Baciu, potrivit ziarulunire.ro .

*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri