Informații valoroase stiute doar de bucatari celebri !Secretele celui mai delicios CHEC constau într-o tehnică specială de adăugare a zahărului! Informații valoroase!

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Reteta:

Ingrediente:

 • 1 cană și jumătate de zahăr
 • 1 cană și jumătate de făină
 • 7 linguri de ulei
 • 7 linguri de apă
 • 7 ouă
 • 1-2 linguri de cacao
 • 1 pliculeț praf de copt
 • 1 pliculeț zahăr vanilat

Mod de preparare:

 1. Începe prin a separa albușurile de gălbenușuri și bate albușurile până obții o spumă consistentă (spumă bine).
 2. Pune zahărul într-un vas la foc mic împreună cu apa și lasă-l să fiarbă până se dizolvă complet, obținând un sirop.
 3. Toarnă siropul fierbinte de zahăr peste spuma de albușuri și continuă să bați ușor pentru a omogeniza compoziția.
 4. Adaugă praful de copt și zahărul vanilat peste compoziție, amestecă puțin, apoi adaugă gălbenușurile și amestecă din nou.
 5. Adaugă uleiul și amestecă bine pentru a obține o compoziție omogenă.
 6. Treptat, incorporează făina în compoziție, amestecând continuu pentru a evita formarea de cocoloașe.
 7. Unge o formă pentru copt cu margarină sau unt și toarnă compoziția în formă.
 8. Oprește o parte din compoziție și amestec-o cu cacao, apoi adaug-o peste compoziția albă din formă, pentru a crea un efect marmorat.
 9. Pentru o textură mai bună, poți adăuga un praf de sare în albușuri înainte de a începe să le bați.
 10. Încălzește cuptorul la 160 de grade Celsius și lasă-l să se încălzească pentru 5 minute înainte de a introduce checul.
 11. Coace checul în cuptor timp de aproximativ 45 de minute. Poți verifica dacă este gata înfipt cu o scobitoare în mijlocul checului; dacă iese curată, checul este copt.
 12. După ce este copt, lasă-l să se răcească în formă pentru câteva minute înainte de a-l scoate și a-l lăsa să se răcească complet pe un grătar.

Poftă bună!

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri