Infuzie de scorțișoară pentru reducerea glicemiei și tratarea infecțiilor.

DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Acest amestec conține două mirodenii pe care, de obicei, le folosim împreună pentru a aromatiza deserturile și băuturile. Ne referim la scorțișoară și cuișoare. Beneficiile lor se extind mult dincolo de sfera culinară. Datorită compușilor lor cu potențial farmacologic, acestea pot fi considerate adevărate medicamente naturale.

Pe lângă asemănarea aromelor lor dulci, ele împărtășesc și proprietăți terapeutice similare. Ambele sunt antioxidante, antibacteriene, anti-diabetice și stimulente. Un domeniu deosebit de interesant în care scorțișoara a fost studiată este diabetul. Rezultatele mai multor studii au demonstrat că aceasta contribuie atât la reducerea nivelului de zahăr din sânge, cât și la îmbunătățirea sensibilității la insulină.

Insulina este un hormon-cheie în reglarea metabolismului și a modului în care organismul utilizează energia. De asemenea, este esențială pentru transferul glucozei din sânge în celule.

Unele persoane dezvoltă rezistență la efectele insulinei, ceea ce poate crește riscul de sindrom metabolic și diabet tip 2. Scorțișoara ajută la reducerea rezistenței la insulină și prin îmbunătățirea funcției acestui hormon, ajută la scăderea nivelului de zahăr din sânge. Efectele sale anti-diabetice au fost confirmate și în studii efectuate pe oameni.

Doza zilnică recomandată este de 1-6 g, echivalentul a ½ linguriță – 3 lingurițe de scorțișoară. Pe lângă aceasta, scorțișoara impresionează prin efectele sale antimicrobiene, care luptă împotriva diferitelor tipuri de infecții: antibacteriene, antifungice și antivirale (inclusiv împotriva virusului HIV).

Aceste efecte sunt atribuite conținutului său de cinamaldehidă. Cuișoarele, la rândul lor, au proprietăți antimicrobiene, care inhibă dezvoltarea microorganismelor, în special a bacteriilor. Un studiu în laborator a arătat că uleiul esențial de cuișoare este eficient împotriva E.coli.

Studiile pe animale au sugerat că aceste mirodenii susțin sănătatea ficatului și ajută la menținerea nivelurilor normale de zahăr din sânge. Cuișoarele stimulează secreția de insulină și îmbunătățesc funcția celulelor care produc insulină. Atât cuișoarele, cât și scorțișoara împrospătează respirația și combat afecțiunile bucale.

Iată o rețetă pentru un macerat de scorțișoară:

Ingrediente:

  • 4 bețe de scorțișoară (Ceylon)
  • 60 g cuișoare
  • 1 litru apă

Mod de preparare:

  • Utilizați doar scorțișoara Ceylon în scopuri terapeutice, care este disponibilă în magazinele naturiste. Scorțișoara Cassia (cea întâlnită în mod obișnuit în magazinele alimentare) poate deveni toxică în doze mari sau la consum frecvent.
  • Puneți toate ingredientele într-un borcan, închideți ermetic și păstrați-l în frigider timp de 5 zile.
  • Consumați câte 100 ml de macerat dimineața, pe stomacul gol. Acesta ajută la reducerea glicemiei, colesterolului și trigliceridelor. De asemenea, oferă energie și combate respirația neplăcută.

Sănătate bună și savurare! scrie tonypoptamas.eu


DISTRIBUIE PE FACEBOOK
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).