INGRASAMANT NATURAL ! Veți culege legume cu gălețile înainte de termen!

Există mai multe opțiuni pentru a folosi îngrășăminte naturale pentru a crește castraveții. Iată câteva sugestii:

 1. Compost: Adăugarea compostului la sol înainte de plantare este o modalitate excelentă de a hrăni plantele. Compostul conține nutrienți esențiali pentru creșterea plantelor, cum ar fi azot, fosfor și potasiu.
 2. Gunoi de grajd: Gunoiul de grajd este bogat în nutrienți și poate fi folosit ca îngrășământ natural pentru castraveți. Este important să-l lăsați să se maturizeze timp de cel puțin șase luni înainte de a-l folosi ca îngrășământ.
 3. Ceai de compost: Compostul poate fi folosit și pentru a face ceai de compost. Acesta este un îngrășământ lichid care poate fi aplicat direct pe frunzele și tulpinile plantelor. Pentru a face ceai de compost, adăugați o pungă de compost într-un recipient mare cu apă și lăsați-o să se infuzeze timp de 24 de ore.
 4. Coji de ouă: Cojile de ouă măcinate pot fi folosite pentru a furniza calciu plantelor. Castraveții au nevoie de calciu pentru a-și dezvolta fructele și pentru a preveni boala putrezirii fructelor.
 5. Urzică: Infuzia de urzică poate fi utilizată ca îngrășământ natural pentru a hrăni castraveții. Urzica conține nutrienți esențiali, cum ar fi azotul, magneziul și fierul.
 6. Drojdia este un îngrășământ natural care conține o mulțime de microorganisme benefice pentru plante. Aceste microorganisme au capacitatea de a descompune compușii organici din sol în substanțe mai simple, care sunt ușor de absorbit de către rădăcinile plantelor. Este dovedit faptul că adăugarea de drojdie sub răsadurile de castraveți poate îmbunătăți înrădăcinarea plantelor și poate stimula creșterea și dezvoltarea acestora.

  PENTRU PREPARARE AVEȚI NEVOIE DE:

  • 10 grame de drojdie uscată;
  • 3 litri de apă;
  • 1 lingură de zahăr.

  PAȘII DE URMAT SUNT URMĂTORII:

  1. Dizolvați drojdia într-un borcan cu 3 litri de apă și adăugați zahărul. Amestecați bine.
  2. Lăsați amestecul să infuzeze timp de 24 de ore.
  3. Înainte de a aplica soluția, udați răsadurile de castraveți. Apoi turnați câte 5 linguri de soluție sub fiecare plantă, direct la rădăcină.

Este important să verificați instrucțiunile de aplicare pentru a fi sigur că utilizați cantitățile potrivite de îngrășământ și pentru a evita supra-alimentarea plantelor, care poate duce la arderea rădăcinilor și alte probleme.

*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri