Ingredientul din bucătărie care trebuie adăugat în butoiul cu varză murată pentru a evita formarea florii.

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Toamna aduce cu sine numărătoarea bobocilor și pregătirea murăturilor.

Pe lângă celebrele castraveți, gogoșari, gogonele, conopidă, pepeni și prune, gospodinele pregătesc varză pentru a realiza sarmalele de Crăciun.

Iată câteva trucuri ingenioase care te vor ajuta să pregătești cele mai gustoase legume.

Ce ingredient adaugi în borcanul cu varză murată pentru a preveni formarea florei. Atunci când selectăm varza pentru a o murăta, experții ne sfătuiesc să alegem verze bine coapte, cu frunze subțiri și de culoare albă.

De asemenea, capetele de varză ar trebui să fie compacte, iar frunzele să fie fermă și neafectate de insecte.

Pentru a începe, pregătim saramura în care vom pune varza la murat. Adăugăm 500 de grame de sare grunjoasă la fiecare 10 litri de apă.

Nu uita să așezi câteva bucăți de lemn pe fundul butoiului.

Deasupra, gospodinele aleg câteva crenguțe de cimbru, piper într-un săculeț de tifon și mărar uscat.

Apoi, curăță morcovii și rădăcinile de țelină, apoi taie feliile rotunde. Rădăcinile de hrean se taie pe lungime și se așază și ele în butoi.

Secretul bine păstrat este să adaugi o bucată de zahăr deasupra, după o săptămână, pentru a menține varza murată proaspătă mai mult timp.

Astfel, vei evita orice problemă și nu va exista riscul ca varza să se acrească prea mult.

„Pentru a păstra varza murată proaspătă mai mult timp, adăugăm din când în când o bucată de zahăr. Varza nu va fermenta excesiv dacă punem o bucată de lemn de mesteacăn în butoi”, spune Cristi Dobre, bucătar buzoian, conform exquis.ro.

Cum trebuie să fie varza perfectă pentru sarmale? Înainte de a pune varza la murat, butoiul trebuie să fie opărit. Apoi, adaugă 1 kg de var nestins în apă în recipientul în care vei pune varza la murat.

Lasă amestecul să acționeze timp de o zi pentru a elimina impuritățile.

Atunci când alegi varza pentru sarmale, nu uita să acorzi atenție unor aspecte esențiale, precum frunzele subțiri și fine, cu nervuri dese și mici. „Pentru sarmale, varza ideală are frunze subțiri și fine, cu nervuri cât mai mici, pentru a putea înveli cu ușurință compoziția din carne”, spune Loredana Tănase, gospodină din Berca.

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri