Însămânțarea de primăvară este primul pas important pentru a obține o cultură bogată de morcovi. Iată câteva sfaturi utile pentru a asigura succesul în creșterea morcovilor:

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Pentru a obține o cultură frumoasă și de morcovi mari, trebuie să știți câteva informații importante despre insămânțarea lor. Sezonul de însămânțare pentru morcovi începe în luna aprilie-mai și este important să țineți cont de condițiile meteorologice.

Este recomandat să semănați morcovul numai atunci când temperatura aerului pe timpul zilei va fi de 15 grade Celsius și temperatura solului de 8 grade Celsius. Nu însămânțați morcovul în condiții de frig sau când există riscul de îngheț.

Pentru a pregăti solul pentru însămânțare, ar trebui să-l fertilizați cu compost sau cenușă în toamnă. În primăvară, este suficient să afanați puțin solul și să semănați semințele. Nu adăugați gunoi de grajd proaspăt în sol, deoarece morcovii vor acumula nitrați și se vor deforma.

Semințele uscate trebuie să fie umezite înainte de însămânțare. Puteți să le puneți în pământ umed pentru a se umfla. Adânciturile pentru însămânțare ar trebui să fie făcute la o distanță de cel puțin 3-4 cm între ele.

Unii grădinari pun semințele pe hârtie igienică și le lipesc cu amidon. Când apar primele răsaduri, solul trebuie să fie afanat cu grijă și răsadurile pot fi rărite, dacă este necesar. Pentru a crește morcovii mari, este important să lăsați o distanță de 15 cm între răsaduri.

De asemenea, trebuie să fiți atenți la musca morcovului, care poate afecta culturile. Musca depune larve în sol, care apoi își croiesc drum prin el. Pentru a proteja morcovii de acești dăunători, se poate planta ceapă în apropiere.

Însămânțarea de primăvară este primul pas important pentru a obține o cultură bogată de morcovi. Iată câteva sfaturi utile pentru a asigura succesul în creșterea morcovilor:

  1. Alegeți un sol bine drenat și fertil pentru a planta semințele de morcovi. Evitați solurile argiloase sau prea compacte, care pot împiedica dezvoltarea rădăcinilor.
  2. Asigurați-vă că solul este curat și fără resturi vegetale sau pietre mari, care pot împiedica rădăcinile să crească uniform.
  3. Planificați să însămânțați morcovii înainte de data ultimei înghețuri, de preferință atunci când temperatura solului ajunge la cel puțin 10 grade Celsius.
  4. Însămânțați semințele de morcovi în rânduri drepte la o adâncime de aproximativ 1-2 cm și la o distanță de 5-7 cm între fiecare sămânță. Rândurile ar trebui să fie la o distanță de aproximativ 30-40 cm una de cealaltă.
  5. Asigurați-vă că solul rămâne umed, dar nu înmuiat. Păstrați zona de însămânțare bine udă și evitați supraîncărcarea cu apă.
  6. Îngrășați solul cu un îngrășământ bogat în azot pentru a promova dezvoltarea frunzelor și a rădăcinilor puternice.
  7. Îngrijiți-vă de buruienile care cresc în jurul plantelor de morcovi și eliminați-le regulat pentru a evita concurența pentru nutrienți.
  8. Monitorizați starea plantelor și asigurați-vă că nu sunt afectate de boli sau dăunători.

Prin urmarea acestor sfaturi, veți avea cele mai bune șanse să obțineți o cultură bogată și sănătoasă de morcovi în grădina dumneavoastră.

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri