Când trebuie să adaugi lămâia în dulceața de căpșuni pentru a obține rezultatul perfect. Secretul trucului care transformă dulceața într-o delicatesă.

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Un desert delicios și ușor de realizat, care te va incanta prin gustul său rafinat. Pentru a obține rezultate impresionante, este crucial să acorzi atenție unui element cheie, care joacă un rol semnificativ în dezvoltarea aromei și texturii. Află în următoarele paragrafe momentul corect de adăugare a lămâii în dulceața de căpșuni.

Când să adaugi lămâia în dulceața de căpșuni

Dulceața de căpșuni este, fără îndoială, o delicatesă pentru iubitorii de deserturi. Poate fi savurată pe clătite, alături de o porție de înghețată sau chiar pe o felie de pâine prăjită, iar posibilitățile sunt nelimitate.

Deși la prima vedere rețeta pare simplă, secretul succesului constă într-un truc pe care nicio gospodină pricepută nu-l ignoră, un aspect asupra căruia trebuie să fii atent de fiecare dată când începi prepararea: momentul adăugării lămâii.

Ingrediente:

  • 1,5 kg de căpșuni
  • 1 kg de zahăr
  • 1 lămâie

Mod de preparare:

Primul pas constă în îndepărtarea frunzelor de pe căpșuni. Acestea trebuie apoi spălate de câteva ori sub un jet de apă rece.

Ulterior, căpșunile se așează în vasul în care se va găti dulceața și se acoperă cu întreaga cantitate de zahăr. Se lasă așa timp de aproximativ șase sau chiar opt ore, astfel încât să se îmbibe în propriul lor suc. Apoi, se pun la fiert la foc mic.

După ce zahărul din vas se dizolvă, se crește intensitatea focului și se îndepărtează spuma care se formează. Abia apoi se adaugă câteva felii subțiri de lămâie.

Dacă fructele pe care urmează să le transformi în dulceață sunt moi, acestea se spală și se așează în vas, după care se stropesc cu sucul stors dintr-o lămâie înainte de a fi acoperite cu zahăr. Acidul din lămâie va întări căpșunile.

Când compoziția începe să fiarbă intens și se formează multă spumă la suprafață, focul se stinge, iar vasul se acoperă cu un prosop umed peste noapte. A doua zi, dulceața este transferată în borcane. scrie lasepareu.ro

Așadar, urmând aceste indicații și momentul corect de adăugare a lămâii, vei obține o dulceață perfectă, cu arome bogate și textură delicioasă.

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri