Iată o rețetă absolut delicioasă pentru langoși cu smântână, cașcaval și usturoi:

DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Cu siguranță ați observat chioșcurile din stațiuni unde puteți găsi langoși crocanți și gustoși. Aceștia au o origine maghiară, dar s-au răspândit rapid în întreaga regiune a Europei de Sud-Est, inclusiv în România. Ei bine, nu este greu să-i pregătiți singuri și noi vă vom învăța cum. Este aproape imposibil să rezistați unui aluat prăjit crocant cu topping-uri delicioase. Rețeta noastră de langoși cu smântână, cașcaval și usturoi este una dintre cele mai gustoase pe care le-am încercat până acum. Suntem siguri că veți fi de acord după ce o veți încerca.

Pentru a pregăti acești langoși, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 500 de grame de făină
  • 400 de ml de lapte
  • 50 de ml de ulei
  • 1 lingură de zahăr
  • 1 linguriță de sare
  • 25 de grame de drojdie proaspătă

Pentru decor sau umplutură, veți avea nevoie de:

  • 100 de grame de cașcaval
  • 100 de grame de smântână
  • Câțiva căței de usturoi

Iată pașii pentru preparare:

  1. Începeți prin dizolvarea drojdiei în laptele călduț. Adăugați zahărul și amestecați bine până când drojdia și zahărul sunt complet dizolvate. Lăsați amestecul să stea timp de 10-15 minute până se formează o spumă la suprafața laptelui.
  2. Într-un bol, adăugați făina și turnați peste ea amestecul de lapte și drojdie. Adăugați jumătate din cantitatea de ulei și sare după gust. Amestecați inițial cu o spatulă sau o lingură mare.
  3. Apoi, frământați aluatul cu mâinile curate până devine elastic și moale. Adăugați cealaltă jumătate de ulei și continuați să frământați. Acoperiți aluatul cu folie și lăsați-l să crească într-un loc călduț timp de aproximativ 40 de minute.
  4. După ce aluatul a crescut, formați biluțe din aluat și întindeți fiecare biluță într-o placintă rotundă și plată.
  5. Încingeți o tigaie și adăugați suficient ulei pentru a acoperi complet langoșii când îi veți prăji. Prăjiți langoșii pe fiecare parte timp de 2-3 minute sau până devin rumeniți.
  6. Când langoșul este gata, îl punem pe o hărție de bucătărie, astfel încât să absoarbă uleiul în exces. La fel procedăm și cu următoarele biluțe de aluat. Cât langoșii sunt calzi, îi frecăm cu căței de usturoi, sau formăm un sos de usturoi cu apă și usturoi pisat și îi ungem. După care, îi ungem cu smântână uniform și presărăm cașcaval ras peste. Sper să vă placă, este un deliciu de rețetă. Vă dorim poftă bună!

DISTRIBUIE PE FACEBOOK
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).