Lapte prăjit este una dintre cele mai delicioase rețete spaniole de desert, dar și una foarte simplă!

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Laptele prăjit este o delicioasă rețetă spaniolă de desert, extrem de populară pe străzile din Spania. Dacă nu l-ați încercat încă, vă îndemnăm să o faceți! Este un desert simplu și gustos, potrivit atât pentru a fi servit cald, cât și rece.

Ingrediente:

 • 750 ml lapte
 • 1/2 bucată coajă de lime
 • 1 bucată baton de scorțișoară
 • 100 g zahăr
 • 1 lingură unt
 • 100 g făină
 • 30 ml ulei rafinat

Pentru crustă:

 • 1/2 linguriță scorțișoară
 • 50 g zahăr pudră
 • 1 ou
 • 40 g făină

Mod de preparare:

 1. Într-o cratiță, turnați 600 ml de lapte și adăugați coaja de la jumătate de lime și batonul de scorțișoară. Amestecați și încălziți laptele.
 2. Când laptele este bine înfierbântat, adăugați zahărul și amestecați. Lăsați la foc mic timp de 10 minute, până se topește zahărul, amestecând din când în când. În final, înlăturați coaja de lime și batonul de scorțișoară.
 3. Într-un bol, puneți făina cernută și adăugați 150 ml de lapte. Amestecați bine cu un tel pentru a evita formarea cocoloașelor. Adăugați amestecul obținut în cratița cu lapte și amestecați rapid. Reduceți focul la mic și continuați să amestecați până compoziția se îngroașă.
 4. Ungeți o caserolă de dimensiunea (15×10×5 cm) cu unt și turnați compoziția fierbinte în ea. Acoperiți cu un capac și lăsați-o să se răcească complet la temperatura camerei. Apoi, puneți-o la frigider pentru 3 ore.
 5. Scoateți caserola de la frigider și tăiați budinca în 6 bucăți egale, apoi fiecare bucată în jumătate, obținând astfel 12 bucăți.
 6. Trecți fiecare bucată de budincă prin făină, apoi prin ou bătut și prăjiți-le într-o tigaie cu ulei încins până devin aurii pe ambele părți. Așezați-le pe prosoape de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.
 7. Într-un bol, amestecați zahărul pudră cu scorțișoara măcinată și treceți fiecare bucată prăjită prin acest amestec.
 8. Serviți cu plăcere laptele prăjit, fie cald, fie rece! scrie dezicuzi.ro

Poftă bună!

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri