Laptele de capră vindecă multe boli și afecțiuni – Fortifică plămânii, tratează afecțiunile cardiovasculare

Cei mai longevivi oameni de pe planetă trăiesc în Munții Caucaz și trăiesc atât de mult pentru că din alimentația lor de zi cu zi nu lipsește laptele de capră. Pe lângă creșterea imunității, laptele de capră echilibrează toți factorii fizici și psihici de care organismul nostru are nevoie.

Cura cu lapte de capră crud fortifică plămânii și tratează până la vindecare afecțiunile intestinale și cardiovasculare.

Monahul Gherghios Karaisaridis din Atena deține taine multor leacuri mănăstirești și unul dintre cele mai apreciate este chiar tămăduirea cu lapte de capră crud.

În ceea ce privește consumul de lapte dincolo de vârsta copilăriei, opțiunile sunt diferite. Având în vedere că toată viața omului este o luptă continuă cu mediul în care trăiește, prioritară trebuie să fie întărirea sistemului imunitar.

Laptele pe care îl au caprele roșii este cel mai sănătos, cu condiția să fie consumat crud. Laptele de capră nefiert și consumat cât mai repede după mulgere fortifică organismul și întărește imunitatea naturală în TBC, anemii, dezechilibre hormonale, cancere în forme incipiente, convalescențe majore, atrofii musculare și afecțiuni paratiroidiene care generează spasmofilii cronice sau rebele.

Consumul de lapte crud ajută organismul acționând ca un medicament care înlătură slăbiciunea, redă vigoarea și ajută organismul să lupte cu boala. Chiar și persoanelor care se consideră perfect sănătoase li se recomandă un consum zilnic de minim 200 de ml de lapte de capră crud, întrucât rentabilizează imunitatea specifică fiecărei vârste și, în cazul bolnavilor, crește rezistența și dă putere de luptă împotriva celor mai severe boli.

Laptele de capră este preferat celorlalte tipuri de lapte în tratarea bolilor deoarece conține acid organic foarte puternic care s-a demonstrat că oprește evoluția cancerului aflat în stadiul incipient. Cura cu lapte de capră se poate face și în reprize scurte de 5-10 zile, în situația în care este consumat pentru mineralizarea și energizarea organismului predispus la anumite boli. Cantitatea zilnică recomandată este de 250 ml de lapte dimineața și 250 ml seara, la 15 minute după masă.

În cazul adulților cu afecțiuni cronice ale ficatului sau colecistului, laptele de capră se consumă timp de 7 de zile: 200 ml cu 15 minute înainte de micul dejun, 200 ml cu 30 de minute înainte de masa de prânz și 200 ml cu 15 minute înainte de cină. Dacă tratamentul este administrat copiilor, laptele se va dilua în proporție de 30% cu ceai de mușețel.

În cazul oricărei forme de administrare, în fiecare zi a curei se vor lua și 2 lingurițe de miere de salcâm: una la ora 10 și una la ora 16, pe tot parcursul tratamentului.

Napoleon Bonaparte a ținut această cură

Se știa încă din vremurile gloriei sale despre problemele de sănătate pe care le-a avut Napoleon însă ce a stat la baza tuturor suferințelor marelui comandant a fost, fără îndoială, slaba sa rezistență fizică, accentuată de stresul acumulat de-a lungul solicitantelor sale campanii militare. Deoarece niciodată nu a fost o persoană viguroasă, întotdeauna a apelat la leacuri. În urma efortului fizic extrem de solicitant, Napoleon a căpătat o suferință a tubului digestiv pe care o trata permanent cu leacuri indiene și caucaziene.

O zi din viața lui începea cu o cană cu lapte de capră crud și se termina cu o cană cu fiertură de orz în care punea o bucățică de lemn dulce. Încă de pe vremea aceea se știa că dintre toate tipurile de lapte, cel de capră seamănă în cea mai mare măsură cu cel uman și asta a fost motivul pentru care cei care se îngrijeau de sănătatea lui știau că laptele de capră nu trebuie să-i lipsească niciodată.

Multă vreme după aceea, cercetători din diferite colțuri ale lumii au fost de părere că produsele lactate nu sunt bune pentru că conțin grăsimi saturate care afectează sănătatea inimii. Cu toate acestea, până la urmă s-a ajuns la concluzia că mai ales laptele de capră protejează organismul împotriva afecțiunilor cardiace și a accidentelor cerebrale.

Cum se păstrează laptele de capră?

Călugării caucazieni care nu aveau capre pe lângă bordeiele lor și nu aveau la îndemână lapte proaspăt muls, au adoptat o variantă care să le vină în ajutor: păstrau laptele chiar și 3 zile în ulcele de lut. Acesta se acra dar își păstra aproape toate proprietățile, cu condiția ca înainte de a fi consumat să nu se amestece decât cu o lingură de lemn. În zilele noastre, este de preferat păstrarea laptelui în frigider.

Un lucru foarte important de reținut: laptele de capră se consumă întotdeauna crud. scrie secretele.com

*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri