Lasagna de casă – rețeta perfectă pentru o cină delicioasă în familie!

Cu siguranță nu există cineva care să nu-i placă lasagna sau să nu fi gustat vreodată această ingenioasă și delicioasă creație italiană! Rețeta simplă pe care o prezentăm astăzi, cu foi de lipie, păstrează esența lasagnei originale, dar este mult mai rapidă de preparat. Această mâncare absolut delicioasă și aromată nu are nevoie de prea multă publicitate. Uimiți-vă cei dragi cu o cină fascinantă, care cu siguranță nu va lăsa pe nimeni indiferent.

Ingrediente:

 • 1 foaie de lipie
 • 300 g carne tocată
 • 1 roșie
 • 1 ceapă
 • 1/2 cană de lapte
 • 1 lingură de făină
 • sare
 • cașcaval tare

Mod de preparare:

 1. Într-o tigaie, căliți carnea tocată timp de 3-4 minute. Adăugați ceapa și roșiile tocate mărunt în carne. Amestecați ingredientele și condimentați cu sare și verdeață tocată fin.
 2. Amestecați o lingură de făină în lapte. Adăugați sare și fierbeți sosul bechamel.
 3. Într-o tavă, așezați straturi de lasagna, alternând între foi de lipie și carne tocată cu ceapă și roșii.
 4. Turnați sosul bechamel peste lasagna. Folosiți un cuțit pentru a distribui uniform sosul pe toată suprafața. Presărați cașcaval ras deasupra lasagnei.
 5. Coaceți lasagna în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de aproximativ 40 de minute, până când lasagna se rumenește frumos.

Poftă bună!

*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri