Le-am pregătit inițial pentru iarnă, dar suntem atât de încântați de gustul lor încât nu am rezistat și le-am mâncat la cină. Cu siguranță, mâine le vom prepara din nou!

Cu siguranță nu ați pregătit până acum o conservă de ardei atât de delicioasă pentru iarnă. Vă prezentăm o rețetă incredibilă de ardei în sos de muștar, o gustare deosebită pentru sezonul rece. Acești ardei se prepară foarte ușor, sunt extrem de apetisanți și au un gust extraordinar. Încercați neapărat această rețetă și savurați ardeii alături de cartofi sau bucate din carne.

Ingrediente:

 • 10 bucăți de ardei gogoșari
 • 200 g muștar
 • 150 ml apă
 • 70 ml oțet de 9%
 • 2 linguri de zahăr
 • 1 lingură de sare
 • 5 bucăți de boabe de ienibahar
 • 2 bucăți de frunze de dafin
 • 150 ml ulei rafinat

Mod de preparare:

 1. Tăiați ardeii în jumătate, înlăturați cotorul și apoi tăiați-i în fâșii subțiri.
 2. Într-o cratiță de mărime medie, turnați apa și adăugați oțetul, zahărul, sarea, boabele de ienibahar și frunzele de dafin. Amestecați și aduceți la punctul de fierbere.
 3. Adăugați fâșiile de ardei în porții și fierbeți-le timp de 10-15 minute sub capac, amestecând periodic. Apoi scoateți ardeii într-un bol mare și continuați să fierbeți treptat restul de ardei.
 4. Într-un bol, amestecați uleiul cu muștarul și adăugați peste ardeii fierți, amestecând bine pentru a le îmbrăca în sosul delicios de muștar.
 5. Puneți ardeii în borcane sterile, acoperiți cu capac și lăsați-le să se răcească la temperatura camerei. După răcire, păstrați borcanele în frigider.
 6. Savurați cu plăcere acești ardei în sos de muștar la micul dejun, prânz sau cină!

Poftă bună! scrie dezicuzi.ro

*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri