Lebăr de casă autentic, după rețeta tradițională a bunicilor. Fără comparație cu niciun produs din comerț.

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Lebărul de casă, preparat tradițional românesc, reprezintă alegerea perfectă pentru mesele festive, oferind o combinație inconfundabilă de tradiție și savoare.

Dacă nu ai avut încă ocazia să îl incluzi în meniul tău, acum este momentul să încerci o rețetă delicioasă, garantată să cucerească toate gusturile.

Prepararea lebărului îmbină procesul tradițional cu o explozie de arome, rezultatul fiind un festin culinar apreciat de toți cei prezenți.

Rețeta de lebăr de casă pentru sărbători Sezonul sărbătorilor de iarnă este momentul potrivit pentru a pregăti diverse delicatese, iar lebărul trebuie să fie nelipsit din această listă.

Această mâncare autentic românească este realizată dintr-un amestec de carne de porc, organe și condimente, toate maturate la perfecție.

Rețeta tradițională a străbunicilor este întotdeauna o alegere înțeleaptă, oferind un gust autentic și o consistență impecabilă. Fiecare membru al familiei va fi încântat de această rețetă veche, dar atât de iubită.

Pentru a pregăti lebărul perfect, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 5 kg de carne proaspătă de porc
  • 2 kg de ficat de porc
  • 6 metri de intestine groase de porc
  • 4 cepe mari, tocate mărunt
  • Sare, piper, boia de ardei dulce și boia iute, după gust
  • Două foi de dafin
  • Pentru decor: frică

Secretele unui lebăr de casă delicios Începe prin a tăia carnea și organele în bucăți mici, potrivite pentru a fi procesate prin mașina de tocat. După ce le-ai mărunțit, condimentează-le cu sare, piper, boia și foi de dafin, adăugând și un strop de iuțeală, dacă dorești. Amestecă bine compoziția și las-o să se odihnească câteva ore sau chiar peste noapte în frigider.

Umple intestinele cu amestecul pregătit, având grijă să nu le umpli excesiv pentru a evita spargerea în timpul fierberii. Apoi, fierbe lebărul la foc mic timp de câteva ore, până când devine moale și bine fiert.

Trucuri pentru un lebăr perfect Curăță intestinele cu apă caldă și oțet, apoi clătește-le bine și taie-le în bucăți egale. Umple-le cu grijă, evitând să le supraîncarci. Asigură-te că carnea și organele sunt proaspete și de calitate, iar tăierea acestora se face cu atenție pentru a obține o textură omogenă.

După fierbere, lasă lebărul să se răcească încet în apa în care a fost fiert, apoi pune-l la frigider pentru a matura. Nu uita că poți personaliza rețeta cu diferite condimente și ingrediente, în funcție de preferințele tale.

Lebărul de casă nu este doar o mâncare delicioasă, ci și o tradiție care adună familii și prieteni laolaltă. Acesta va fi, cu siguranță, un punct de atracție la masa festivă, iar autenticitatea gustului său va fi apreciată de toți cei prezenți.

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri