Macaroanele cu nucă și zahăr sunt un desert de post simplu, pe care bunica mea îl pregătea cu dragoste.

Iată cum poți pregăti delicioasele macaroane cu nucă și zahăr, un desert de post simplu pe care bunica mea îl făcea cu dragoste.

Ingrediente:

 • Un pachet de macaroane (500 g) sau orice tip de paste preferate
 • 300 g de nucă măcinată
 • 4 linguri de zahăr
 • 3-4 linguri de ulei
 • 1 lingură de scorțișoară
 • 50 g de pesmet
 • 1 linguriță de esență de vanilie

Mod de preparare:

 1. Pune macaroanele într-un vas cu apă clocotită și sare și fierbe-le conform instrucțiunilor de pe ambalaj, de obicei pentru aproximativ 10 minute. După ce sunt fierte, scurge-le într-o strecurătoare.
 2. Transferă macaroanele într-o oală și amestecă-le cu nucă măcinată, zahăr, esență de vanilie, pesmet și scorțișoară.
 3. Toarnă uleiul peste ingredientele din oală și amestecă bine pentru a combina toate ingredientele.
 4. Poți presăra puțin zahăr pudră deasupra macaroanelor pentru un aspect plăcut.
 5. Servește macaroanele cu nucă și zahăr calde sau reci, în funcție de preferințe. Dacă dorești, poți adăuga și coajă rasă de lămâie sau stafide pentru a îmbogăți aroma desertului. scrie dezicuzi.ro

Poftă bună!

*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri