Macrou copt în pungă – O experiență culinară deosebit de delicioasă – Rețeta

Macrou copt în pungă – O experiență culinară deosebit de delicioasă – Rețeta

Vă propunem o rețetă simplă și rapidă de macrou la cuptor, care va cuceri papilele gustative ale întregii familii. Cu doar două ingrediente principale și condimente, veți obține un preparat fin, aromat și suculent, pregătit într-un timp record și cu efort minim.

Ingrediente:

 • 2 macrouri
 • 2 linguri de ketchup
 • 2 linguri de maioneză (sau maioneză de casă)
 • 1 ceapă
 • 1/2 lămâie
 • sare
 • piper negru măcinat

Mod de preparare:

 1. Decongelați macrourile la temperatura camerei. Îndepărtați capul, coada și înotătoarele.
 2. Tăiați peștele în bucăți mai mici, având lățimea de aproximativ 3 cm. Curățați măruntaiele și spălați bine peștele. Este mai ușor să curățați peștele când acesta nu este complet decongelat.
 3. Curățați și tăiați ceapa în jumătăți de rondele subțiri.
 4. Așezați macrourile într-un bol, adăugați ketchup, maioneza și sucul de lămâie. Potriviți cu sare și piper negru măcinat. Amestecați bine și lăsați peștele să se marineze timp de 30 de minute.
 5. Într-o pungă de copt, așezați uniform rondelele de ceapă. Plasați bucățile de macrou peste ceapă. Legați punga strâns și așezați-o pe o tavă de copt.
 6. Coaceți macrourile în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de aproximativ 40 de minute. Timpul poate varia în funcție de fiecare cuptor.
 7. Cu 10 minute înainte de final, tăiați punga și întoarceți peștele pentru a se rumeni uniform. Poftă bună!
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri