Macrou cu roșii la cuptor – o rețetă delicioasă și ușor de preparat!

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Îmi place macroul în primul rând datorită gustului său deosebit, dar și pentru faptul că nu are solzi și este bogat în acizi grași și Omega 3, fiind un pește oceanic și nu de crescătorie. Pe lângă acestea, este și un ingredient accesibil ca preț și mereu disponibil. În congelatorul meu găsesc mereu un pachet de macrou special pentru zilele sau serile când nu știu ce să gătesc rapid și gustos.

Scoateți macroul din congelator și puneți-l în apă rece. Se decongelează rapid și puteți curăța peștele în aproximativ 15-20 de minute. Tăiați capul și coada, porționați-l sau lăsați-l întreg, după preferință. Stropiți-l cu puțină zeamă de lămâie și condimentați-l cu sare și piper atât la interior, cât și la exterior. Așezați peștele într-o tavă rezistentă la căldură, potrivită pentru cuptor.

Ingrediente: Pentru sosul de roșii (pentru 2 porții):

  • 1/2 lămâie
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 cățel de usturoi
  • câteva măsline negre (opțional, dar oferă un gust delicios)
  • 3 roșii proaspete sau o conservă de roșii tocate
  • busuioc uscat
  • sare și piper
  • pătrunjel

Mod de preparare: Zdrobiți cățelul de usturoi și căliți-l în uleiul de măsline timp de 1/2 minut. Adăugați roșiile tocate, măslinele și felii de lămâie. Condimentați cu sare, piper și busuioc după gust și lăsați ingredientele să se îmbine la foc mic timp de 10 minute.

Turnați sosul peste bucățile de macrou din tavă și introduceți totul în cuptor pentru aproximativ 30 de minute sau până când peștele devine rumenit după preferință.

Adăugați puțin pătrunjel tocat pentru a-i da un aspect plăcut și serviți-l cald, însoțit de o porție de mămăliguță.

Poftă bună!

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri