Descoperiți secretul marinării puiului pentru a obține o carne suculentă și care se topește în gură!

Descoperiți cum să marinăm puiul pentru a obține o carne suculentă și care se topește în gură!

Atunci când pregătim salate, tendința este de a adăuga doar piept de pui, iar la coacerea la cuptor, ne concentrăm exclusiv pe carnea de porc. Această abordare poate fi considerată incorectă, deoarece pieptul de pui poate deveni suculent dacă urmăm corect procesul de pregătire a cărnii. Astăzi, vă prezentăm o rețetă de marinadă de succes pentru carnea de pui, care va schimba regulile culinare.

Imaginați-vă că un bucătar renumit v-a dezvăluit toate secretele. Prin amestecarea unor ingrediente simple, puteți transforma un piept de pui obișnuit, pulpe sau chiar un pui întreg într-o carne extrem de suculentă și rumenă. Totul este posibil, deoarece echipa noastră dezvăluie secretele procesului de pregătire.

 1. Alegerea bolului pentru marinarea puiului

Pentru a obține o carne delicioasă și suculentă, nu este suficient să folosim doar marinada pentru pui cu muștar de Dijon, ci trebuie să alegem și bolul potrivit. Optați pentru un bol care nu se oxidează, cum ar fi cel din ceramică, sticlă, oțel inoxidabil, email sau plastic alimentar.

Evitați utilizarea unui bol din aluminiu, deoarece acesta poate conferi cărnii un gust neplăcut. Dimensiunea bolului este, de asemenea, importantă, deoarece carnea de pui trebuie să se încadreze complet în el, apoi acoperiți-l cu o greutate deasupra.

 1. Durata marinării cărnii de pui

Puiul necesită un timp de marinare și coacere mai scurt decât carnea de porc. De obicei, se recomandă să marinăm carnea de pui timp de 2-3 ore, acoperită cu o greutate deasupra. Cu toate acestea, există câteva variații în funcție de partea de pui pe care o gătiți:

 • Puiul întreg se marinează peste noapte.
 • Pieptul de pui și aripioarele se marinează timp de 1-2 ore.
 • Pulpele de pui se marinează timp de 2-4 ore.

Acestea sunt indicații generale, dar, în practică, se observă că orice carne marinată este mai bună atunci când este lăsată la frigider peste noapte.

 1. Prepararea marinadei pentru carne de pui

Ingrediente pentru marinadă de pui:

 • 1 kg de carne de pui
 • 1/2 pahar de chefir
 • 1/2 linguriță de usturoi uscat măcinat
 • 1 priză de piper iute măcinat
 • 1 priză de piper negru măcinat
 • 1/2 linguriță de curry
 • 1 linguriță de boia roșie
 • 1 priză de sare
 • 1 linguriță de muștar de Dijon

Mod de preparare:

 1. Într-un bol adânc, turnați chefirul. Adăugați usturoiul uscat măcinat, piperul iute măcinat, piperul negru măcinat, curryul, boiaua roșie, muștarul și sarea. Amestecați bine ingredientele în bol.
 2. Așezați carnea de pui în bolul cu marinadă, asigurându-vă că este complet acoperită. Acoperiți bolul cu o farfurie și puneți o greutate deasupra, pentru a permite cărnii să se marineze eficient.
 3. Puneți bolul cu carne în frigider și lăsați-o să marinat peste noapte. Apoi, pregătiți carnea de pui conform rețetei dorite.

Notă: Puteți adăuga și alte ingrediente în marinadă pentru a o personaliza. De exemplu, coriandrul, menta, salvie, cimbrul, rozmarinul, maghiranul sau busuiocul vor oferi un gust și o aromă aparte cărnii de pui în combinație cu chefirul.

Câteva sfaturi utile:

 • Dacă aveți carne de pui congelată și doriți să o marinati, nu așteptați să se dezghețe complet, ci turnați marinada de chefir imediat – se va marinat perfect.
 • Această marinadă cu muștar pentru pui poate fi utilizată cu încredere și pentru alte tipuri de carne, dar nu este potrivită pentru pește.
 • Metoda de preparare a cărnii marinată poate fi aleasă în funcție de preferințele personale. Cea mai frecventă metodă este gătirea la cuptor, rezultând o carne de pui suculentă și rumenă.
 • Puteți tăia carnea de pui în bucăți mai mici, apoi puneți-o într-o pungă de congelare, adăugați marinada și puneți-o în congelator. Poate fi păstrată astfel pentru până la 3 luni. scrie dezicuzi.ro

Există numeroase opțiuni de marinadă pentru pui. Unele sunt create și utilizate de bucătari profesioniști, în timp ce altele sunt invenții ale gospodinelor. Fiecare dintre ele are farmecul său și merită încercată. Cu toate acestea, cunoașterea utilizării muștarului în marinarea cărnii

*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri