De mulți ani, mama mea folosește această rețetă pentru a marinat ardeii și pot să spun că a trecut cu brio testul timpului!

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Astăzi vă prezentăm o rețetă delicioasă pentru conservarea ardeilor grași în iarnă. Această metodă simplă și rapidă a fost moștenită de la mama mea, care a marinat ardeii grași ani la rând. Ardeii grași marinați în conformitate cu această rețetă sunt deosebit de savuroși și suculenți, cu o aromă incredibilă și un gust absolut fantastic, care vă va cuceri imediat. Bucurați-vă de acești ardei grași ca gustare sau alături de mâncărurile voastre preferate!

Ingrediente:

 • 5 kg de ardei grași roșii și cărnoși

Notă: Vezi cum se măsoară ingredientele

Ingrediente pentru marinadă:

 • 1 litru de apă
 • 300 g de zahăr
 • 130 g de sare
 • 350 ml de ulei
 • 2 linguri de esență de oțet de 70%
 • usturoi și pătrunjel după gust

Notă: Vezi cum se măsoară ingredientele

Mod de preparare:

 1. Pregătiți marinada amestecând toate ingredientele într-o cratiță și aducându-le la fierbere.
 2. Spălați ardeii, tăiați-i de-a lungul în jumătate și îndepărtați semințele.
 3. Adăugați ardeii în marinada clocotită și fierbeți-i timp de 2 minute.
 4. Adăugați pătrunjelul tocat și usturoiul pisat în marinadă și lăsați-o să mai fiarbă încă un minut.
 5. Puneți ardeii în borcane, turnați marinada peste ei și închideți cu capace sterilizate.

Poftă bună!

RETETA NR 2

Astăzi vă prezint o delicioasă rețetă pentru marinarea ardeilor. Această metodă simplă și aromată vă va permite să savurați ardeii marinati în diferite preparate și să le păstrați pentru perioade mai lungi de timp. Iată cum se face:

Ingrediente:

 • Ardei grași roșii și cărnoși
 • Apă
 • Oțet de mere sau oțet alb
 • Usturoi
 • Frunze de dafin
 • Boabe de piper
 • Sare
 • Zahăr
 • Ulei de măsline

Mod de preparare:

 1. Spălați și uscați bine ardeii grași. Tăiați-i în jumătăți și îndepărtați semințele și cotorul.
 2. Într-un vas mare, pregătiți o soluție de marinadă combinând apă și oțet într-un raport de 1:1. Adăugați sare și zahăr în funcție de preferință și gust.
 3. Adăugați usturoiul mărunțit, frunzele de dafin și boabele de piper în soluția de marinadă. Amestecați bine pentru a combina aromele.
 4. Într-o tigaie mare, încingeți puțin ulei de măsline și prăjiți ușor ardeii grași înainte de a-i pune în marinadă. Acest pas opțional va intensifica aroma și va adăuga o ușoară notă de prăjire.
 5. Transferați ardeii grași în vasul cu marinadă și asigurați-vă că sunt acoperiți complet. Lăsați-i să se marineze timp de cel puțin 24 de ore sau chiar mai mult, pentru o aromă mai intensă.
 6. După perioada de marinare, scoateți ardeii grași din marinadă și așezați-i în borcane curate și sterilizate. Turnați marinada peste ardei și asigurați-vă că sunt acoperiți complet.
 7. Închideți bine borcanele cu capace și păstrați-le într-un loc răcoros și întunecat. Ardeii marinati vor fi gata de consum după câteva săptămâni și pot fi păstrați timp de mai multe luni.

Savurați acești ardei grași marinati în diverse preparate, salate sau serviți-i ca gustare delicioasă. Aroma și gustul lor intens vă vor încânta papilele gustative!

Poftă bună!

 

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri