Iată cum poți să-ți faci măști cu suc de ceapă pentru a preveni căderea părului, a-l întări și a-l stimula să crească sănătos și frumos.

O ai în bucătărie, o utilizezi la gătit, însă nu știai că aceasta este foarte eficientă în procesul de revitalizare a pielii.

Ceapa este unul dintre cele mai uimitoare remedii naturale ce previn căderea excesivă a părului, ea ajută părul să se regenereze și să crească mult mai repede.

1. Mască de ceapă pentru creșterea părului: dă prin răzătoare o ceapă, iar cu pasta obținută freacă rădăcinile părului. Acoperă capul cu o folie de plastic, iar apoi cu un prosop.

Lasă masca să acționeze 1-2 ore, apoi spală capul. Dacă ai părul uscat, adaugă la mască și puțin ulei de ricin.

Dacă îți pare tare, diluează sucul cepei cu puțină apă(1:2). Dacă părul îți cade exagerat de tare, fă acest tratament de 2-3 ori pe săptămână.

2. Mască de ceapă și drojdie pentru creșterea părului: dăm prin răzătoare o ceapă și îi stoarcem sucul. Adăugăm în suc 1 linguriță de drojdie uscată și 2 linguri de apă caldă.

Se amestecă bine și se lasă timp de 10 minute într-un loc cald. Se aplică la rădăcini și se îmbracă o căciulă. După o oră, părul se spală temeinic cu șampon.

3. Mască cu suc pentru mâncărimea și uscăciunea scalpului: 3 linguri de suc de ceapă, o lingură de ulei de cocos şi o lingură de ulei de măsline.

Se va face un amestec ce se va lăsa să acţioneze pe păr de 3 ori pe săptămână, cu scopul de a trata mâncarimea şi uscăciunea scalpului.

4. Mască pentru creșterea părului: taie 2 cepe în patru și pune-le la fiert într-un litru de apă timp de 10 minute. Lasă mixtura să se răcească, iar apoi filtreaz-o.

Folosește această soluție pentru a-ți clăti părul sau o poți folosi pentru a te spăla pe cap, iar a doua zi să îți speli deja părul cu șampon. scrie alentinavnb.ro

5. Mască pentru prevenirea căderii părului: dă prin răzătoare o ceapă și amestec-o cu o linguriță de miere organică pură.

Aplică pe suprafața scalpului și lasă să acționeze tip de jumătate de oră sau 40 minute, dpă care spală bine părul.

*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri