Iată cum poți să îți faci măști cu suc de ceapă pentru a opri căderea părului, a-l întări și a-l face să crească frumos:

Ai în bucătărie un ingredient pe care îl utilizezi la gătit, însă poate nu știai că acesta poate fi foarte eficient în procesul de revitalizare a pielii și a preveni căderea excesivă a părului. Vorba este despre ceapă, una dintre cele mai uimitoare remedii naturale pentru regenerarea părului și stimularea creșterii sale.

Iată câteva măști cu suc de ceapă pe care le poți prepara acasă:

  1. Mască pentru creșterea părului: răzuiește o ceapă și freacă rădăcinile părului cu pasta obținută. Acoperă capul cu o folie de plastic și un prosop și lasă masca să acționeze 1-2 ore înainte de a-ți spăla părul. Dacă ai părul uscat, adaugă și puțin ulei de ricin în mască. Dacă consideri că este prea tare, diluează sucul de ceapă cu puțină apă în raportul de 1:2. Poți face acest tratament de 2-3 ori pe săptămână dacă părul îți cade excesiv de mult.
  2. Mască pentru creșterea părului cu drojdie și ceapă: răzuiește o ceapă și stoarce sucul. Adaugă o linguriță de drojdie uscată și 2 linguri de apă caldă în sucul de ceapă și amestecă bine. Lasă amestecul timp de 10 minute într-un loc cald și apoi aplică la rădăcini. Acoperă cu o căciulă și lasă să acționeze timp de o oră înainte de a-ți spăla bine părul cu șampon.
  3. Mască pentru calmarea scalpului: amestecă 3 linguri de suc de ceapă cu o lingură de ulei de cocos și o lingură de ulei de măsline. Aplică amestecul pe păr de 3 ori pe săptămână pentru a trata mâncărimea și uscăciunea scalpului.
  4. Mască pentru creșterea părului: taie două cepe în patru și pune-le la fiert într-un litru de apă timp de 10 minute. Lasă mixtura să se răcească și apoi filtreaz-o. Folosește această soluție pentru a-ți clăti părul sau o poți folosi pentru a-ți spăla capul, urmând să-ți speli părul cu șampon a doua zi.
  5. Mască pentru prevenirea căderii părului: răzuiește o ceapă și amestec-o cu o linguriță de miere organică pură. Aplică pe scalp și lasă să acționeze timp de jumătate de oră sau 40 de minute înainte de a-ți spăla bine părul.
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri