Miercurea Mare. Ce trebuie sa faci in aceasta zi ca sa ai noroc tot anul

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Miercurea Mare. Ce trebuie sa faci de Sfanta si Marea Miercuri, ca sa ai noroc pana la finele anului. Obiceiuri si superstitii in Saptamana Mare.

Miercurea din Saptamana Patimilor, una dintre cele mai importante zile din an, este cea in care exista o serie de lucruri pe care e bine sa le faci pentru ca anul sa-ti mearga foarte bine.

Ce e bine sa faci in Miercurea Mare ca sa-ti mearga bine de Paste si in tot restul anului
In Miercurea Mare se face pomenirea femeii pacatoase care a spalat cu lacrimi si a uns cu mir picioarele Mantuitorului, inainte de Patima Sa, ca simbol al pocaintei si indreptarii omului care greseste.

Tot Miercurea Mare Mare aminteste crestinilor de ziua in care Iuda Iscarioteanul L-a vandut pe Iisus fariseilor care voiau sa-L ucida, pentru treizeci de arginti. Gestul lui Iuda a facut ca, mai tarziu, ziua de miercuri sa fie declarata zi de post.

Pe langa insemnatatea religioasa deosebita a acestei zile, pe care crestinii ortodocsi din tara noastra o celebreaza an de an, Miercurea Mare vine si cu o serie de traditii si obiceiuri.

Ce e bine sa facem in Saptamana Mare pentru un an mai bun

Unele traditii stravechi romanesti spun ca Miercurea Saptamanii Patimilor este ultima din aceasta perioada luminata in care se mai pot face treburi casnice. In aceasta zi mai este permis doar sa se spele rufe si sa se calce, dar si sa se faca unele treburi campenesti.

De asemenea, Miercurea Mare este ziua in care e bine sa ne impacam cu oamenii cu care nu am avut o relatie tocmai buna in ultima perioada din an. Cel mai indicat lucru pe care il putem face Miercurea este sa spunem rugaciuni.

Se mai spune ca, Miercurea, femeile trebuie sa spele geamurile casei pentru a lasa soarele sa patrunda. Totul trebuie facut inainte de Joia Mare, pentru a aduce in casa lumina pe tot parcursul anului.

In aceasta zi de la mijlocul Saptamanii Luminate nu este bine sa ne enervam sau sa aruncam vorbe necurate si nici sa ii suparam pe cei din jurul nostru. Se spune ca o inima curata, o vorba buna si afectiunea aratata celor dragi ne fac sa avem un an mult mai bun si mai binecuvantat.

Exista zone din tara in care se obisnuieste ca in Miercurea Mare copiii sa mearga cu colindul la asfintitul soarelui, la final primind oua pentru a le inrosi.

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri